tirsdag den 28. maj 2024

Rally, rally og sommelierstatus

Portugisisk vin skal smages

Lørdag skulle jeg for sjette gang dømme rally i Dansk Brugshundeklub i Rødovre, men for første gang en lørdag – det ”plejer” at være fredag eftermiddag/aften. Det var som altid er superhyggelig prøve, masser af god stemning og flot førerarbejde; desværre ikke helt fyldt.

Præmieoverrækkelse i Seniorklasse

Seniorklassen, dagens første, var stærkt besat med Liv og Choice, min ekvipage nr. 301 i seniorklasse. De gik en strålende bane og fik flotte 96 point og dermed deres første seniorcertifikat. Aura var med og kunne vælge nogle passende jubilæumspræmier til Choice, og der var desuden nogle bonus chokoladebøffer til Liv i anledning af jubilæet 😉

Championklassen var dagens sidste, med Janne og Jooki som sidste ekvipage. De sørgede lige for en perfekt afslutning på prøven ved at få 100 point og vinde klasse, og dermed blev Jooki superchampion!

***

Søndag havde Sydkystens Hundeskole og DKK Kreds 10 dobbeltprøve på Næstelsø Sportsplads.

Som arrangør skal jeg ikke rose os selv alt for meget, men jeg vil sige vi har fået meget positiv feedback.

Vi havde to garvede dommere: Conni og Janne, to relativt nye sekretærer (prøve to for begges vedkommende): My og Leila – som allerede er topprofessionelle - samt en prøveleder (mig selv), der heldigvis ikke havde meget at se til på dagen, så jeg kunne have fokus på at gå op med begge hundene.

Jeg havde planlagt lidt afkøling af Max inden prøverne, for en regnfuld og tordnende morgen skiftede pludselig til meget varmt solskinsvejr. Vi gennemfætre begge baner, og med masser af flotte øvelser, men også med lidt ærgerlige kiks. Jeg tror på at det er varmen, men helt ærligt kan jeg da godt se på Max, at vi er meget tæt på hans 13-års fødselsdag.

Otto gik jeg to virkeligt fede baner. Den første hos Conni var måske hans bedste nogensinde, men der var en del sitter på den sidste del, og det endte med at vi mistede den afsluttende bak på højre side helt.

Den anden hos Janne var måske endnu bedre, men der kom lidt mere hop. Janne var helt ærgerlig da hun gav feedback, for hvis det ikke havde været for hans hoppen, havde et være ekstra flot 😊 Men jeg var ekstremt tilfreds med hans fokus også på denne bane. Som bonus fik han sin første sølvpind i øvet klasse.


Søndag aften gik vi tur ved Jacobshavn og nød bl.a. disse meget unge ællinger sammen med mor og far.

***

Den 12. marts 2024 deltog jeg på første uddannelsesdag af Sommelieruddannelsen hos Vinakademiet. I dag var jeg til ottende og sidste runde af del 1. Ud over introduktion til Spanien og Portugal og to smagninger af henholdsvis 4 spanske og 4 portugisiske vine var der en prøveeksamen på 40 minutter.

Det var blevet understreget kraftigt inden, at det ikke var en eksamen, vi kunne fortsætte uanset udfaldet. Det var kun for at vi kunne få en fornemmelse af, hvordan vores niveau var efter første del.

Jeg havde som forberedelse samlet en række af mine noter struktureret i et Word-dokument, hvor der blev suppleret med information fra kursuskompendiet og de PowerPoints, som er brugt på kurset. Det gør jeg for ar have én referenceramme i forhold til den afsluttende eksamen, ikke specifikt i forhold til dag.

Jeg havde naturligvis noteret mine kriterier inden prøveeksamen. Jeg er tilmeldt for at lære en masse om vin; som der står om første del ”du opnår en grundlæggende viden om druesorter og vinområder og opnår kompetencer til at kunne analysere og beskrive en vin.” Om anden del: ”hvor du virkelig får mulighed for at gå i dybden med de vigtigste vinområder, druer og vintyper, samt mad- og vinsammensætning.”

Det er som udgangspunkt rettet mod personer der arbejder professionelt vin, men jeg (og flere andre på holdet) gør det af ren interesse. Vi er vinnørder og vil lære mere.

Inde jeg startede var jeg glad amatør, nu er jeg blev meget bedre til at bl.a. at kunne sætte ord på mine oplevelser. Det er en åbenbaring, og noget jeg løbende bliver bedre og bedre til. Jeg får desuden de bedste undervisere indenfor hvert felt, det er virkelig topkompetent.
 
Fantastisk udsigt fra Hotel- og Restaurantskolen

Hov, jeg kom helt fra at skrive, hvordan det gik 😉 Det var som skrevet ikke en eksamen. Vi fik et eksamenssæt (skriftlig eksamen) med 41 spørgsmål og kunne maksimalt opnå 84 point. HVIS det havde været den endelige eksamen, vil beståelseskriterier have været 66 % = 56 point. Jeg fik 58 point, og det er ærligt talt en dejlig bonus, når vi slet ikke har arbejdet målrettet mod denne test.

Jeg har tilmeldt del 2 som starter 3. september 2024 og slutter med eksamen 25. februar 2025, om næsten 9 måneder.

Ingen kommentarer: