torsdag den 9. maj 2013

Hyggetræningsprøve

Jeg har meldt mig til for mange LP-prøver, er for nærig til at bare at droppe dem, og har taget følgende beslutning vedr. prøven på lørdag i Tollerklubben: Glem at det er en prøve, og prøv mentalt at sætte dig op til at det er træning. En for mig meget vanskeligere opgave end det lyder som, men det er beslutningen.

Prøven i søndags med Max var simpelthen ikke sjov nok. Jeg dæmpede ham vildt, fordi jeg tog det hele for alvorligt, og det kan han slet ikke håndtere, for det er ikke sådan han oplever mig det meste af tiden.

Med Lille Bjørn var det bare en stribe uheld – tror jeg – men jeg prøver samme fremgangsmåde med begge hundene.

Træningen i tirsdags bestod i 15 minutters leg i haven med Max. Vi legede mest med apporter, alle mulige slags som bare blev kastet, hentet og jublet over. En enkelt springapport. Og nogle legede dirigerede: Max blev sat af, jeg kastede to apporter, vendte ham og sendte ham. Han fulgte alle dirigeringer perfekt, og blev hver gang belønnet på vej tilbage med leg og pibedyr.

Så tre stillingsskift perfekt. Og et ganske kort pas perfekt fri ved fod.

15 minutters træning, og jeg tror aldrig Max og jeg har haft det så sjovt sammen.

I går var der dels undervisning på rallyhold, dels deltagelse på LP-hold på programmet. Før rallyholdet legede jeg med Max, og som afslutning gik vi Anitas ekspertbane. Lidt ukoncentreret Max, men meget mere fokuseret end jeg har set ham længe.

Efter rallyholdet løb han løs med fire andre hunde, legede lidt og snusede lidt.

Derefter LP-holdet. Der var rigtigt meget der bare gik fantastisk godt. Fællessit (30 sek.), fællesdæk (i skjul 45 sek.), fuld springapport, indkald som er blevet virkelig skarpt og næseprøve, som bare er sikker.

Vi arbejdede med nogle detaljer i stillingsskift, positioner under gang og fremsending. Og dirigeret apport var igen med leg, herunder introduktion af kegle.

En rigtigt god træningstime.

Her til aften havde Annie, Christina, Trine og jeg aftalt at mødes på arealet ved Lyngby Svømmehal, og vi havde 1½-times selvtræning i det skønneste vejr.

Det var mest Max, jeg havde på, og vi startede med fællesøvelser (sit hmmm, dæk ok).

Fremsending med passende distraktioner – ikke voldsomme syntes førerne – var for meget for Tira og Max, som søgte ud til kegle og til rallybane, ikke mod feltet. Der kom et par targets frem og blev eksperimenteret lidt med feltet …

Annie og jeg dirigerede hinanden i henholdsvis stillingsskift og næseprøve, og Max var virkelig skarp – der er stadig lidt med stillingsskiftet fra stå til sit, men jeg tror den er ved at være der :-)

Og så fik Max og jeg leget med dirigeret apport., hvor han blev sat af ved kegle, jeg smed de små apporter, jeg vendte ham og gik 6 skridt væk, og derefter dirigerede. To perfekte dirigeringer inkl. opsamling. Godt Max.

Lille Bjørns første øvelse var felt – meget underligt, han stoppede flere gange under fremsending, men til sidst lavede han nogle flotte udløb.

Mens de andre gennemførte en anden runde fællesøvelser lavede jeg stillingsskift foran hundene i dæk (meget meget flot) og til sidst to fantastiske indkald med stå.

Meget hyggelig træning, to hunde der gjorde det godt og en meget tilfreds fører.

I morgen skal Max på del 2 af Johannas agility foundation. Og lørdag er det så hyggetræningsprøvetid!

Ingen kommentarer: