fredag den 24. maj 2013

Tre gode træningsdage

Det har været en travl uge arbejdsmæssigt, men i denne uge gik det ikke ud over træningen!

Og det har været tre ovenud gode træningsdage.

Onsdag var der regnvejrstræning i Osted. På rallyholdet kom 4 ud af 10 kursister på Anitas og mit hold, men de 4 fik også virkelig arbejdet med dagens temaer: vendinger, fristelser og prøvestart; utroligt hvad et kantbånd kan gøre ved fører (og dermed af hund).

Derefter fik Ellyn & Summer og jeg & Max fornøjelsen at være de 2 af 6 som kom på Anitas LP-hold. Det blev så til fuld generalprøve på henholdsvis LP1 og LP3, vi skal begge til prøve på søndag. Og jeg kunne konstatere, at Max ikke er vild med at dække i langt, vådt græs, men at springapport, indkald og næseprøve er favoritter, og at de dele af fremsending og stillingsskift som ikke krævede afdækning var fine. Men vi skal bestemt træne mere i vådt vejr.

Jeg glemte vist den positive attitude et par gange undervejs, men det mindede Anita mig lige om :-)

I går var vi så til træning på Johannas LP-hold, det er kun 2. gang jeg deltager, og vi var kommet til 5. runde :-(

Modsat onsdag var det perfekt træningsvejr. Solen skinnede, græsset var tørt, og Max – som var på i den første time – havde det væsentligt bedre end onsdag. Fællesøvelserne var ikke så gode, men ellers var der en stribe flotte øvelser. Fokusøvelsen var fri ved fod, og ”hvad sker der når jeg laver vendinger?”. Den korte udgave er at Max bliver usikker, han tror jeg vil stoppe (jeg sætter jo farten ned), og så standser han og jeg mister ham. Så igen tilbage til basics og træne bløde buer og gradvis gøre det sværere.

Og så skal jeg da også nævne, at det var første gang siden 13. september 2012 vi trænede på arelaet (hos Knud Djernes). Jeg tjekkede træningsnoterne, og dengang var Max med snor i linen, og stak af adskillige gange. Hvor er der sket meget med ham (og mig) de sidste 8 måneder.

Så var det Lille Bjørns tur og hvor gik han godt. Jeg ville ønske Kirtsen havde set det, for Lille Bjørn er jo mors super kæledægge og han var bare totalt fantastisk i går. Han lavede tre superskarpe stillingsskift, og det var den øvelse. Et ualmindeligt skarpt indkald med stå. To flotte fremsendinger (succes med begge 1. gang). Og to glimrende fællesøvelser. Der var nogle mindre detaljer der ikke fungerede helt optimalt, men helhedsindtrykket var bare: yes, han er god!

I dag var Max og jeg så kommet til 3. runde på Agility Foundation-kurset hos Johanna. På en skala fra 1-10, hvor 10 er bedst, var det en træningstime til 10. Max er – det véd alle, der kender mig – skøn at arbejde med, men i dag var han ekstra fantastisk. Vi havde nogle virkeligt gode gennemløb af baner med spring og tunnel, og det er tydeligt at Max synes det er sjovt. Vi skal være lidt skarpere på højrehandling, men det kommer hurtigt. Tunnelen skal være lidt mere sikker, men ellers er Max vild med det hele, og går uden slinger pænt på vippe, A-bræt og balancebom. Slalom er vi også kommet godt i gang med.

Han arbejdede flot næsten hele timen, men var JEG nødt til at holde en pause. Det er hårdt at være på forkant med ham :-)

Og så blev jeg til sidst spurgt, hvornår vi første gang stiller op til ag-konkurrence ... Øh, hvad sker der lige ...

Weekenden står også i hundenes tegn. I morgen skal jeg være dommeraspirant i rally og søndag står den på LP3 med både Max og Lille Bjørn.

Ingen kommentarer: