søndag den 26. maj 2013

Ned og op

I dag stod den på LP-prøver i Hårlev, arrangeret af Dansk Collie Klub.

Jeg havde som sædvanlig tilmeldt både Max og Lille Bjørn i LP3, og det blev en noget blandet fornøjelse. Lille Bjørn gik sin suverænt dårligste LP3 nogensinde, fik 7 nuller og var ekstremt ukoncentreret og fokuseret på det våde, nyslåede græs.

Vi lagde ellers flot ud med 10 i fællessit, det er en af vores mest sikre øvelser. Troede jeg indtil præmieoverrækkelsen; på bedømmelsesskemaet stod 0 ”Lægger sig straks”. Da jeg vendte mig mod ham sad han og det gjorde han det minut jeg stod ude, så han må have lagt sig da jeg gik og sat sig inden jeg kom ud og vendte mig??? Meget underligt.

Fællesdæk fik vi også 0 i. I bedømmelsesskemaet stod ”Går med det samme”. Jeg fik at vide at han lå i over to minutter, så rejste han sig, snusede og gik hen til en anden hund, og jeg blev kaldt ind.

Jeg tror vores fællesøvelse er blevet forvekslet med en andens, men det ville være synd at sige at det betød noget :-(

I fri ved fod var jeg så tæt på at stoppe undervejs, jeg havde tæt på ingen kontakt, og jeg stoppede på et tidspunkt hvor han hang rigtigt meget. Jeg fik 5 hvilket var meget venligt dømt.

Stillingsskift afbrød jeg, da han ikke ville fra dæk til sit på 3 kommandoer. Det er første gang jeg får 0 i øvelsen med Lille Bjørn, men der var bare ingen kontakt.

Apporteringen er en 50:50 øvelse, men i dag virkede han helt fraværende.

Springapporten fik vi 9½ for.

Positioner under gang var skrækkelig, han hang og vi mistede to positioner.

Indkaldet fik vi 10 for, en lille opmuntring – meget flot stop!

Fremsendingen startede lovende, Lille Bjørn løb flot direkte mod feltet, men stoppede lige udenfor og snusede, han reagerede ikke på ekstra kommandoer, og endte med at tisse i græsset. Da var jeg ret irriteret på ham må jeg erkende.

I næseprøven kom han tilbage med den forkerte pind, jeg kunne tydeligt se på ham at han ikke arbejdede med næsen, selvom han godt nok brugte den ret meget i dag.

64 point kunne det blive til i alt.

Fællesøvelserne for alle LP3-hunde blev gennemført samlet – Lille Bjørn var første hund og Max sidste. Max startede med to nuller, han lagde sig efter 9 sekunder i sitten og rejste sig med det samme i dækken. Men den sidste del af prøven gik til gengæld rigtigt godt.

Vi fik 8 i fri ved fod, vores bedste hidtil!

Vi fik 9 i stillingsskift, også vores bedste hidtil. Jeg fik flere rigtigt positive tilbagemeldinger om hans knivskarpe skifter. Vi mistede 2 x ½ på ekstra kommando til første afdækning og til den afsluttende plads :-)

Apporteringen fik vi 0 for, han vidste ikke hvad han skulle gøre, dårligt indlært – gok i nøden til føreren.

Springapporteringen gav 9, han lettede en smule da jeg kastede, og havde en skæv plads.

Vi mistede den anden position i positioner under gang, og som der står ”Hund får en del førerhjælp i optag og vendinger.” (jeg vidste det var for meget, men det var nødvendigt i dag syntes jeg ), 7 point.

Indkaldet var med superflot stop, men havde løftet sig lidt fra dækken, så derfor fik vi 8.

Fremsendingen var bare så flot, og vi fik 10!

Næseprøve. Hmmm. Jeg har altid brugt kommandoen ”Find” til denne øvelse. Da Max ikke reagerede på min første kommando brugte jeg ”Find” + håndtegn, og hvad skete: han løb mod feltet. Der er flere der har sagt til mig at ”Find” lå tæt på ”Felt”, og i dag sagde Marianne det så også … Jeg skal nok overveje at skifte kommando. Et par ekstra kommandoer resulterede i at han fandt den rigtige pind og vi endte med 7½ point.

Samlet 170½ point.

Det har været vildt med 4 LP-prøver med begge hunde indenfor 1 måned, men meget lærerigt.

Lille Bjørns niveau er meget svingende, han kan lave fantastiske prøver og han kan lave forfærdelige prøver.

Den sidste måneds point er 211, 120½, 214 og 64.

Det var Lille Bjørns 13. LP3-prøve, stadig med to 2. præmier som bedste resultat. Vi er anmeldt yderligere 4 prøver frem til midt-september, og hvis der ikke kommer en 1. præmie véd en af de prøver bliver han pensioneret som LP-hund, og vi kaster os over rally igen.

Max debuterede i LP3 28. april, og har ligget pointmæssigt stabilt med 181½, 157, 163½ og 170½. Tallene dækker over manglende sikkerhed i en række øvelser, og det er kun et spørgsmål om rutine før der kommer rigtigt gode point. Han har fået point i alle øvelser, og jeg kan bare mærke hvordan han udvikler sig fra prøve til prøve. Mere moden og mere fokuseret.

De kommende 4 prøver er 22.6 i Lyngby, 3.7 i Herfølge, 3.8 i Køge og 15.9 i Måløv.

Og Megan skal også lige med til et par rallyprøver.

Ingen kommentarer: