mandag den 20. maj 2013

Rustne ekvipager

Frokost: Muslinger

Søndag tog jeg af sted kl. 7.00 – uden hunde – hentede Anita på vejen og kørte til Esbjerg, hvor den stod på rallyelevkursus hos Pia Hansen-Schwartz. Kurset er målrettet deltagere, der gerne vil være rallydommere.

Vi var fire deltagere, som kom igennem et stort program, og klokken blev over 18.30 før vi kunne tage hjem igen. Den mest omfattende del af kurset var bedømmelse af en række frivillige ekvipager, som vi skulle bedømme på baner, som vi selv havde designet hjemmefra.

Spændende og lærerigt, og der dukker hele tiden situationer op, som man ikke tidligere har oplevet og skal forholde sig til.

Den blev lidt over 21 før jeg var hjemme, så jeg skyldte bestemt både Kirsten og hundene noget i dag …

Det blev mest til hjemmehygge, men dog også nogle små køreture og en cykeltur med Max.

Frokosten blev den planlagte aftensmad fra i går, muslinger,

Der blev også tid til træning med hundene sidst på eftermiddagen. Det var lummert, men som Kirsten (!) sagde, det kan det også være til prøverne :-)

Lille Bjørn var ganske rusten. Nogle pæne, korte pas fri ved fod, en pæn springapport og nogle godkendte indkald. Men stillingsskiftet uha, han kunne simpelthen ikke sitte i starten … Og næseprøven, som Kirsten styrede, blev rigtig dårlig, for han kunne simpelthen ikke søge; han pustede i varmen, og så er diskrimineringen ret meget sværere. Men vi gjorde det lettere og sluttede med to succeser.

Max var noget skarpere. Hold da op, hvor han savnede træning – vi har ikke lavet noget siden i onsdags. Vi arbejdede med de samme øvelser om med Lille Bjørn, men Max var mere på, og fejlene skyldtes overivrighed.

Specielt fri ved foden var jeg, meget tilfreds med, og der var masser af andre detaljer som virkelig var flotte. Springapporten var eneste øvelse med reelle udfordringer, fordi han lavede en af sine ganske få løb uden om springet på vej ud. Godt at opleve til træning.

Jeg sluttede af med et kort pas med Megan, hvor vi havde fokus på vedvarende bakning. Hun vil rigtigt gerne stoppe efter 2-3 skridt (”hvem har trænet den hund”??!!), men nu har bakning væk og bakning på venstre side et meget bedre flow, hvor hun fortsætter. Bakning på højre side skal jeg have mere fokus på, for den er ikke så skarp, hun stopper efter 2-2½ skridt.

Aftensmad: Pølser og oste

Vi havde talt om at gå ud og spise til aften, men det blev ved snakken, vi besluttede at blive hjemme og få noget pølse og ost og lidt lækker rødvin. Ikke et dårligt valg.

Ingen kommentarer: