lørdag den 4. maj 2013

Træningspause

2 LP-prøver i søndags, LP-undervisning mandag, rallyundervisning og LP-træning onsdag hos Anita, og start på Johannas agility foundation med Max i dag. Ugen har ikke været helt fri for hundeaktiviteter, men der har været travlt på konsulentfronten og det er godt, og derfor ikke meget tid til træning. Og det er mindre godt.

Jeg må erkende at det lige nu ikke er nemt for mig at erkende det smarte i at have tilmeldt to hunde til hver 4 LP-prøver inden for en måned. Jeg har slet ikke haft mulighed for at træne med Lille Bjørn siden prøven i søndags, og det kan måske vise sig at være godt – men det er bestemt ikke planlagt.

Max var med i onsdags, og det var rigtigt spændende at opleve det samme som jeg stod og underholdt kursisterne med: Det kan godt være i har været på dette areal i Osted før (i efteråret), men for hundene er det et helt nyt sted! Uha dada der var meget Max skulle holde styr på. Så i næste uge er der lagt lidt fri leg ind i programmet mellem min undervisning i rally og Max’ deltagelse i LP-holdet.

Den dirigerede apport er vores helt store opgave lige nu. Max følger simpelthen ikke dirigeringen, og virker som om ”apport” ingen mening har. Anita foreslog at jeg opdelte øvelsen: dirigering (tilbage til skåle med godbidder), udgang til kegle, apportering (LP2) – det er helt tydeligt at han kan de enkelte elementer, men han dæmper helt vildt i den samlede øvelse.

Fællesdæk, springapport, springapport og indkald var fantastiske.

I dag hentede jeg på vej hjem fra arbejde de tre pokaler som skal uddeles til årets rallylydighedschampion 2012-2013 . Det ser heldigvis ud til at jeg kan komme af med en del af pokalerne og rosetterne søndag i Albertslund. Og det ser ud til at konkurrencen bliver videreført i 2013-2014 …

Sidst på eftermiddagen tog Max og jeg til Ringsted for at deltage i første runde af Johannas agility foundation. Det vil være synd at sige at agility har haft nogen fremtrædende plads i min bevidsthed., men da jeg fik muligheden for at komme på holdet slog jeg til. Og jeg tror det har givet bonuspoint i det interne regnskab med Max :-)

Den største opgave er at få ham til at vise initiativ fordi han har så meget fokus på mig og mine kommandoer (LP-træningen). Men jeg synes han meget hurtigt kom over det, og vi arbejdet flot med at springe uden kommando, hjul, tunnel, nedgang på A, balancebom, vippe.

Max var superglad for at arbejde og ganske frygtløs. Det skal vi nok komme videre med.

Weekenden starter med at Max skal udstilles i Roskilde i morgen. Søndag skal jeg med Max og Lille Bjørn til Albertslund. Hvor de begge skal op i LP3.

Søndag aften går turen til Ballerup og koncert med André Rieu.

Ingen kommentarer: