lørdag den 30. august 2014

DM i Rallylydighed 2014

Megan i championklasse (Foto: Iben Marianne Krarup Pedersen)

Hjemmefra 5:35 ankomst Vamdrup 7:40. afgang Vamdrup 18:05 og hjemme igen 20:20 (vejarbejde). Megan for at gå cirka 3 minutter champion, Lille Bjørn for at gå 3 minutter ekspert og sidde 3 minutter æresplads.

For en udenforstående lyder det vanvittigt for en nørd er det det mest naturlige i verden.

For Arena Syd i Vamdrup var stedet hvor DKKs Danmarksmesterskaber i rallylydighed og lydighed blev arrangeret og som læserne af bloggen ved var jeg kvalificeret med både Megan og Lille Bjørn.

Jeg havde glædet mig rigtigt meget til DM og jeg var bare så glad, da jeg kom – så glad at Amanda kom med en kommentar, som jeg ikke vil citere :-)

Jeg var virkelig glad over og stolt af at have to hunde til DM, og selvom resultaterne kunne have været bedre, så holdt glæden hele vejen.

Jomfruelig championbane

Megan var med for fjerde år i træk i championklasse. Banen, designet og dømt af Susann Wheadon, var meget regulær. Jeg blev trukket for 2 ommere, 2 modvillige reaktioner (Megan ville ikke sætte sig) og en langsom reaktion. 87 point rakte til en 13. plads og ingen finale til os.

Megan har de fire gange hun har deltaget været placeret som nr. 7, 14, 5 og 13 og det vil jeg bestemt ikke klage over. De 87 point ligger over de 84,8, som er hendes gennemsnit for årets 12 rallyprøver, så det er ret præcist vores niveau.

Lille Bjørn var med for første gang og banen passede os fint. Det styrtregnede, da vi var oppe, men det skal ikke være undskyldningen. Vi mistede regulært 3 øvelser: Bakke 3 skridt (som jeg selv syntes var ok), snur rundt (hvor ommeren heller ikke lykkede) samt springvand (hvor ommeren heller ikke lykkedes). Det blev dermed til en IB og nr. 20 af de 20 ekvipager. Lille Bjørns hale logrede hele vejen igennem prøven, vi fik ærespladsen (sit ved siden af) og jeg har al grund til at være supertilfreds med Lille Bjørns indsats.

Han er første Norwich terrier til DM i rally, jeg havde håbet på mere, men han gjorde det fint. Det eneste jeg savnede, var at kunne ringe til Lizzie bagefter og fortælle om Lille Bjørns præstation.

Flotte diplomer til alle deltagende hunde

DM var superflot arrangeret med Pia Hansen-Schwartz som den store organisator og drivkraft. DKK. Kreds 4 kan være meget meget stolte af dette flotte arrangement.

Det var en dag med masser af flot hundearbejde, masser af hyggelig hundesnak og masser af kloge diskussioner om, hvordan diverse fejl på rallybanerne skal dømmes. På et tidspunkt var vi tre rallydommere der stod sammen og fulgte en prøve, og det gav masser af gode diskussioner. Jeg tror ikke at vi var nogen der misundte Pia Johnsen og Susann Wheadon at de skulle dømme DM – men ud fra hvad jeg kunne se, var det meget fine og fair bedømmelser, og alle Danmarksmestrene fortjener 110 % deres titel.

Amanda og jeg satser på at komme til DM 2015, vi skal bare finde ud af med hvilke hunde og i hvilke klasser!

Luksus aftensmad at vende hjem til!

Ingen kommentarer: