torsdag den 28. august 2014

Så klar som vi kan blive


Tre glade ekvipager ved DM 2013

DM er på lørdag og ja, vi er så klar som vi kan blive. Generalprøven i lørdags har jeg skrevet om. Lidt momenttræning i haven er hvad det er blevet til inden træningen i går i Osted. Jeg havde lavet nogle starter taget fra baner på rally-lydighed.dk, som enten Susann eller Pia (de to dommere til DM) havde designet. Anita brugte lørdagens baner, hvilket for mit vedkommende betød en kærkommen mulighed for at gå banerne med præcis viden om, hvor det var gået galt i lørdags.

Lille Bjørn gik rigtigt fint. Så snart vi går ind på banen er der kontakt, der kommer lidt bjæf, når han finder ud af, at der går lidt tid inden godbidderne vanker, men har arbejder bare rigtigt lækkert. Vi måtte lave springvandet om, men ommeren lykkedes. Vi skal have set lidt på bakning og 1-skridt til venstre, og i ærespladsen (sit foran) skal jeg have endnu mere fokus på ham. Men vi er så klar, som vi kan blive. Vejrudsigten siger regn – det er vi heldigvis ligeglade med.

Megan var lidt trægere. Jeg eksperimenterede med starterne … Jeg er nødt til at have noget energi ind i hende lige fra start, for lige så snart vi står stille ryger, energien. Jeg skal huske ikke at gå så hurtigt. Jeg skal huske tydelige signaler. Jeg har skrevet det mange gange før, jeg skal bare huske at gøre det, når det er alvor.

Og i går begik jeg fejlene igen som afslutning på det sidste hold, hvor championbanen fra lørdag var udbygget med en tunnel. Nogle virkeligt flotte sekvenser og så et sideskift foran som røg helt i hegnet, fordi jeg trak dirigeringshånden for hurtigt tilbage, og skift bagved, hvor nogle overdrevne håndtegn gjorde, at jeg nærmest ramte Megan i hovedet. Vi er så klare som vi kan blive, og vi er også ligeglade med vand. Da jeg jamrede lidt derhjemme – og Kirsten mindede mig om Megans alder – kom jeg også til at tænke på at jeg faktisk have trænet hende lidt længere end planlagt i starten, hvor det var rigtigt varmt.

Lidt træning i haven til aften og så går vi op til DM.

Det kommer til at gå fint på lørdag med begge hunde. Jeg skal dele telt med Anita og Amanda. Amanda, som også skal op med to hunde, og jeg, har fortalt hinanden vores resultatmål – og hvis de bliver opfyldt bare delvis, bliver det et fantastisk DM. Hvis vi ikke får opfyldt målene, så forsøger vi igen til DM 2015 :-)

Ingen kommentarer: