fredag den 1. august 2014

Lille Bjørn og Megan til DM


Til tirsdagens træning hos Susanne havde jeg Lille Bjørn og Max med. Det var omkring 30 grader og lummert, absolut ikke vores foretrukne træningsvejr, men begge hunde arbejdede eksemplarisk, motiveret af meget lækre pølser og pivelegetøj. For Lille Bjørn var fokus på fremsending (bold i løberetning for at forstærke udløbet) og videre arbejde med stillingsskift med bagudbelønning (kastet/ekstern). Et flot søg som afslutning, det var fantastisk.

Max var på når jeg holdt pauser med Lille Bjørn, og han arbejdede også supergodt. Det er bestemt ikke på grund af varmen han slår fra. Indkald, springapport og felt (øvelser med fart) er fantastiske, mens de mere stationære ikke er ligeså skarpe. Men testen af at belønne direkte i munden i fri ved fod gav godt nok noget fokus på mig, så nu skal vi lige havde arbejdet med at kaste/gribe-processen bliver tunet.

Onsdag trænede jeg rally med Lille Bjørn efter rallyholdene i Osted. Vi er ved at have styr på synkronvendinger, snur rundt og cirkel. Vi arbejder fortsat med twist (snur væk på højre side) og stå, hvor jeg stopper op (!). Men mine bekymringer for Lille Bjørn og Ekspertklasse er ganske små.

I går hos Johanna ville jeg normalt have taget enten begge drengene eller kun Lille Bjørn med - Lille Bjørn skal til LP3-prøve lørdag og det var da en fin anledning til at teste formen. Men jeg besluttede at tage Max med alene, for han trængte bestemt til at komme ud og lave noget.

Det gik klart over forventning. Johannas forslag om ret systematisk at lægge tricks (færdighedsprøveøvelser) ind imellem de LP-delmomenter, som jeg havde fokus på, gav et helt andet fokus fra Max og en logrende hale stort set hele timen. I fællesøvelserne stod jeg ved siden af ham eller lige foran i korte pas (op til 20 sekunder), belønnede, lavede tricks og i gang igen med sit/dæk. Halen oppe og ikke en lyd …

Det samme i forbindelse med dirigeret apport inden overgangen til næseprøve osv. En ualmindeligt tilfredsstillende træningsomgang.

Spørgsmålene i min lydighedsquiz for 2014 afspejler naturligvis i meget høj grad mine mål/drømme med hundene. Nogle bliver opfyldt i år, andre ikke – men bliver måske mål for næste år.

Tre af spørgsmålene handler om kvalifikation til DM, og i går blev det sidste af dem besvaret:

17 Kvalificerer Megan sig til DM 2014 i rally?

Svaret er: Ja!

Efter kredsprøven i Esbjerg skrev jeg ellers en blog med overskriften Ingen DM-kvalifikation …, men vores syvendeplads på reservelisten var altså nok. Jeg krydser fingre for et afbud til, så Amanda og Osseau også kommer med.

Det er fjerde år i træk Megan skal til DM i championklasse, i 2011 blev hun nr. 7, i 2012 nr. 14 og sidste år nr. 5.

Jeg glæder mig rigtigt meget til at skulle til DM med både Lille Bjørn og Megan.

Ingen kommentarer: