onsdag den 13. august 2014

Man har et standpunkt til man bliver klogere

Man har et standpunkt til man bliver klogere

Der er flere gode hundevenner der har været bekymrede for Max og hans skift i adfærd og energiniveau. Så i torsdags stillede vi hos dyrlægen til tjek, herunder blev taget flere blodprøver. Resultatet kom i går og han er frikendt for anaplasma, borrelia mv. Han er sund og rask. Så den gode nyhed er, at den adfærd jeg har oplevet ved de seneste prøver, ikke skyldes noget helbredsmæssigt og varmen er også udelukket. Den mest nærliggende forklaring er dermed noget mentalt og først og fremmest førerens adfærd.

I går var Kirsten hos dyrlægen med Megan og Lille Bjørn, og de er begge ligeså fit for fight. Lille Bjørn var helt oppe at køre, fordi han hader at få klippet negle og få sprayet noget i næsen. Ligeså snart det er overstået logrer han glad igen. Glæden blev bragt med til aftenens træning.

Mine ønsker til tirsdagens træning hos Susanne havde jeg sendt til hende: ”Ønske til dagens træning: hvad som helst efterfulgt af stillingsskift :-)”

Jeg kom igen med både Lille Bjørn og Max.

Det var virkelig en fantastisk træningstime. Begge hundene var meget tændte, vejret var med os (20 grader er bedre end 25+) og programmet skræddersyet til Lille Bjørn og mig. Fri ved fod efterfulgt af stillingsskift. Positioner under gang efterfulgt af stillingsskift. Højrevending i fri ved fod efterfulgt af stillingsskift. Vi eksperimenterede med afstande, sol i øjnene mv. Bundlinjen var, at når vi startede stillingsskift med supermotiveret hund (leg og godbidder efter forrige øvelse), gik direkte ind og gav klartegn og gik i gang, så kunne Lille Bjørn det hele.

Det gjaldt alle øvelser. En superflot fri ved fod. Nogle blændende positioner under gang, hvor Lille Bjørn et par gange var lidt foran mig (= ingen hæng). Osv. Vi afsluttede med fantastiske fællesøvelser, med rigtigt mange forstyrrelser i dækken. Lille Bjørn LÅ bare som han skulle. Uha det var godt. Tak igen til Susanne for en skræddersyet træningstime!

Konklusionen er, som man kan se øverst, at tankerne om at pensionere Lille Bjørn fra LP er stillet i bero. Vi skal bare overføre energien fra træningen i dag til prøvesituationerne.

Jeg fik også trænet noget rally – sideskift, cirkler, snur rundt, stå – og her han kunne bare det hele.

Max var også rigtig fokuseret og vi kom igennem en masse LP- og rallymomenter. Der var stort set kun lyd af og til, når han bare skulle kigge på, men jeg synes nu også det er blevet bedre.

Ingen kommentarer: