torsdag den 7. august 2014

Klar til DM

Træningen pt. er primært fokuseret på månedens to konkurrencer: LP3 med Lille Bjørn 17. august og DM i rally med Lille Bjørn og Megan 30. august.

Tirsdagens træning hos Susanne (jeg havde Max og Lille Bjørn med), var meget fokuseret på Lille Bjørn og stillingsskift. Vi var ligeglade med præcision, bare han indtog positionerne.. Vi eksperimenterede lidt og den ”banale” konklusion var, at chancen for succes i stillingsskift er ligefrem proportional med den stemning, vi starter øvelsen med. Hvis Lille Bjørn er i hopla, har fået sjov belønning lige inden, så tager han skiftene på 15 meter. Hvis han hænger med halen, kan han ikke tage dem på 2 meter. Så vi arbejdede med overgange, herunder en lang fri ved fod, masser af belønning og 6 flotte skifter – han rykkede noget frem, men han tog skiftene.

Vi fik også arbejdet med førerens mani med at have kontakt med Lille Bjørn inden start på fx fremsending. Hvorfor vil han have det, spurgte Susanne … Jeg beder ham se feltet, han viser tydeligt at han har set det, og så skal se op på mig fordi … Han lavede det naturligvis superflot.

Så fører: slap af, stol på din hund og hav 100 % fokus at Lille Bjørn er superglad før starten af hver øvelse.

Max trænede diverse LP, rally og færdighedsprøveelementer. Jeg synes han arbejder mere koncentreret end tidligere og der er mere sikkerhed i mange momenter.

I går var det lidt DM-agtig træning i Osted. Jeg havde Megan og Lille Bjørn med, efter luftning stillede jeg en lang bane op (24 skilte, 11 stationære) og så kom hundene ud på skift og skulle gå banen, 2 gange hver. Vi sluttede med at gå to baner som Anita brugte på sit hold, dels en keglebane med masser af forstyrrelser, dels en almindelig bane, som Megan skulle gå på højre side, Lille Bjørn på venstre.

Begge gik bedre og bedre som tiden gik. Vi var der fra kl. 17 til godt 20, temperaturen faldt fra 25 til 20 grader, føreren slappede mere og mere af – jeg havde faktisk besluttet at droppe de to korte baner, men følte pludselig, at det var ok at tage dem alligevel.

Begge hundene synes bestemt den lange bane var for lang og for varm, selvom der blev belønnet undervejs, så da jeg gik den anden gang ændrede jeg selv adfærd (slappede af) og havde fokus på ordentlig belønningsstrategi; det gik noget bedre. De korte baner gik rigtigt godt begge to med begge hunde. Det blev også det mest prøvetro, hvor der specielt på sidste bane var skåret ned til et par belønninger, og det gav et godt flow. Lille Bjørn arbejder bedre, når der går lidt længere til næste belønning :-)

Der er detaljer, jeg skal arbejde med med begge hunde, men det ser samlet set meget fornuftigt ud.

23. august har jeg tilmeldt alle tre hunde til rallyprøve. Megan og Lille Bjørn kan passende gå en generalprøve en uge inden DM. Max, ja der skal jeg se, om jeg kan komme i gang for alvor, efter tre prøver i træk hvor, han har været ked af det og vi er stoppet.

Ingen kommentarer: