mandag den 4. august 2014

Lille Bjørn, LP3, dårlige undskyldninger og statistik

En afslappet fører (foto: Conni Hansen)

Lille Bjørn var i lørdags til LP3-prøve i Berner Klubben i Ølsemagle De officielle resultater kan ses her.

 • I fællessit lagde han sig meget hurtigt, vi fik 5.
 • I dækken havde han rejst sig for at snuse inden jeg havde forladt ringen. Den dårligste start på en prøve i over et år.
 • Fri ved foden var den rene jammer. Lille Bjørn hang og snusede og jeg fik et venligt 5.
 • I stillingsskift var de to første skifter stå-sit, og han rørte sig ikke ud af flækken på 8 kommandoer og jeg afbrød.
 • I dirigeret apport hang han meget inden han stod ved keglen, selve dirigeringen og opsamlingen gik fint, afslutningen var rodet, 7.
 • I springapport smed han apport efter tilbagespringet, måtte have ekstra kommando til opsamling og igen en rodet afslutning, 7.
 • I positionerne hang han hele vejen og mistede sitten, 6.
De tre bedste point fik vi i de sidste tre øvelser.
 • I indkaldet var der et superflot stop og kun en skæv plads, 9½.
 • I fremsending stoppede han lige uden for feltet og skulle have ekstra kommando, resten var fint, 9½.
 • I næseprøven skulle han have ekstra kommando til start og rodet afslutning, men meget flot søg og optag, 7½.
 • 7 i helhed ” En hund der på dagen er præget af varmen. Søger skygge hos fører. Fører støtter sin hund med fin appel”.
Samlet 168 point og ingen præmiering.

Dårlige undskyldninger, eller undskyldninger i det hele taget? Ikke rigtigt nogen. Fællesøvelserne kan jeg ikke forklare. Prøven lørdag var den niende siden Lille Bjørn fik sin 1. præmie i LP3 15. september 2013, og de foregående otte har vi fået 9.7 i gennemsnit i fællesøvelserne. Det var varmt og Lille Bjørn søgte skygge, ja, ja, det var varmt men vi var oppe først på dagen. Hænget i fri ved fod slog igennem i dirigeret apport og positioner, de dårlige afslutninger har vi trænet på at gøre bedre, selvom man ikke kunne se det. Det var endnu en af mange prøver, hvor for meget ikke fungerede. Det positive er at føreren kløede på, og at de sidste tre øvelser trods alt viste at Lille Bjørn godt kan arbejde fint, selvom det er varmt.

Lille Bjørn har været til 26 LP3-prøver, og har fået 1 1. pr., 3 2. pr. 14 3. pr. og 8 gange ingen præmiering.

I de 17 prøver hvor han har fået en 2. eller 3. pr. har han fået i alt 29 nuller fordelt med 1-3 pr. prøve. Fordeling på øvelser: 10 indkald, 6 stillingsskift, 4 fællesdæk, 3 dirigeret apport, 2 fællessit, 2 positioner under gang, 1 springapport og 1 fremsending.

I de 9 prøver siden 15. september 2013 har han fået 6 3. pr. og 3 gange ingen præmiering. I alt 19 nuller fordelt således: 7 stillingsskift, 4 indkald, 2 dirigeret apport, 2 positioner under gang, 2 fremsendinger, 1 fællesdæk og 1 næseprøve.

Manglende stabilitet er hovedproblemet, og der er stadig detaljer som koster alt for meget, så vi har ikke råd til 0 i nogen øvelser. Endeelig er stillingsskiftet gået helt i sort til prøver.

Jeg er virkelig (igen) gået i tænkeboks vedrørende Lille Bjørns fremtid som LP-hund. Han er tilmeldt 17. august på Bornholm (hvor jeg skal dømme rally) og 19. oktober i Årslevhallen og derefter træffes beslutningen. Han er næsten 7½ år og det er nok ved at være på de tider, hvor det ikke giver mening at fortsætte.

1 kommentar:

Annette Klink Dalgaard sagde ...

Hej Paul. Klø på. Min første lydighedssheltie blev LP champion som 11-årig :-)