lørdag den 9. maj 2015

Rallyprøver med dårlige starter

 
Max 1.v.

I dag gik turen til Slaglille Bjernede Skole i Sorø, hvor Dansk Shetland Sheepdog Klub havde arrangeret rallyprøver med Anita som dommer.

Træningen med både Megan og Max er gået rigtigt godt, senest i torsdags med Lone, så jeg følte mig virkelig klar med begge hunde.

Jeg kom i god tid, så der var tid til at aflevere resultatbøger, hilse på, hente stol og hunde, lufte hunde og sætte hunde tilbage i bilen igen. Jeg benytter også prøverne til at træne hele dette ritual, specielt for at hundene skal være vant til at ryge ind og ud – og nogen gange ret hurtigt tilbage igen, når programmet ændres. Fx troede vi at championklassen var nært foreståemde, men arrangørerne valgte at holde frokost lige inden. Lidt dårlig timing når vi var fire førere og en dommer, der stod klar. Men så fik vi prøvet det, og Megan røg direkte tilbage i bilen.

Begge banerne var fine, ingen fælder – andre end den jeg selv sørgede for – god plads mellem skiltene og godt flow.

Vi startede som nr. to på ekspertbanen, startede med springvand og what??? Synkron venstre om??? Jeg var så sikker på, at det var højre om, at jeg simpelthen stoppede op, gloede på skiltet og derefter lave det om og lavede en synkron venstre.

Derefter gik det strygende. Ærespladsen sit foran var der ingen problemer med, og næsten heller ingen lyd.

Udover ommeren fik vi yderligere en 3’er og 3 1’ere og de 91 point var nok til at vinde klassen.

Føreren skumlede godt nok noget og jeg var helt klart påvirket af det på banen, for det var fuldstændig vildt at have læst det skilt forkert. Så ja, jeg var skuffet over 91 point, men meget tilfreds med Max’ performance og naturligvis glad for at vinde klassen.
 
Megan 3.v.

Vi var også nr. 2 på championbanen og jeg synes virkelig jeg havde varmet Megan optimalt op, kom godt i gang og så missede vi det første skilt – springvandet – 2 gange :-( En rigtig flad fornemmelse at starte med minus 13, hvad jeg har prøvet nogle gange. Det er derfor vi træner starterne intensivt.

Derefter gik det fint, en ommer i en synkronvending og 5 1’ere for langsomme reaktioner/ude af position. 79 point rakte til en tredjeplads i dag, så det var jeg bestemt heller ikke utilfreds med.

Men bundlinjen er, at begge hunde gik rigtigt godt, så det giver grobund for optimisme inden prøverne torsdag i Esbjerg, som er en prøve der både er kvalifikation til DM og tæller til Årets Hund.

Ingen kommentarer: