lørdag den 2. maj 2015

Men der er intet så skønt som en vuffeli-vov


Vi fik jordbær for sjov i går; de første danske jordbær
 
Udgangspunktet for at have Hundesport som altoverskyggende interesse er naturligvis, at jeg synes det er sjovt at arbejde med hunde i det daglige. Prøverne er lige så sjove – men ofte lidt mere stressende – fordi det hver gang er en eksamen vi går op til. Dels efter en objektiv prøveskala med point, præmieringer, titler og placeringer; dels en subjektiv vurdering ud fra egne mål.

Ofte er prøveresultatet – både i forhold til den objektive og den subjektive vurdering – et delmål i forhold til noget større.

Inden for de næste 7 uger skal jeg til 5 rallyprøver med Megan, 1 LP-prøve med Lille Bjørn og 5 rallyprøver med Max. Max skal desuden debutere i FP2 og HTM1.

Hvorfor har jeg tilmeldt de prøver og hvilke mål går jeg efter?

Med Megan er årets mål dels at komme til DM, dels at komme til Årets Hund i championklasse. Begge mål er indenfor rækkevidde, men DM er lidt mere usikkert end ÅH. Med de ændrede regler for Rallychampion Cup 2015-2016 er det helt klart også en konkurrence vi vil kæmpe i. Og så har det helt banale mål at Megan skal op til sin officielle rallyprøve nr. 100 i løbet af sommeren. Derfor numrene i parentes i kalenderen :-)

Med Lille Bjørn er målet fortsat at han skal blive DKLPCH, der er 4 skud tilbage i bøssen, og lykkes det ikke, så går han efter at blive første Norwich terrier i championklasse i rally.

Med Max er målet at komme til DM og ÅH i ekspertklasse. Begge mål skulle være rimeligt sikre på at blive nået. I forhold til ÅH, hvor de tre bedste placeringspoint tages med til finalen, arbejder vi for at forbedre pointene. Og da målet med Max ikke bare er at komme til DM/ÅH, men også at få en god placering, er det helt klart et særskilt mål, at få arbejdet med at reducere hans usikkerhed. Det gælder både til træning og i prøvesituationer. Derfor er han tilmeldt en række prøver i specialklubber og foreninger, som ikke ”kan bruges til noget”, udover at jeg kan få forbedret samarbejdet. Det er hårdt arbejde, det er sjov og udfordrende og vi gør gode fremskridt.

Vi træner ihærdigt højrehandling også, for umiddelbart efter ÅH-finalen skal Max være en stjerne i championklassen. Det med højrehandlingen (P5) arbejder jeg også en del med i forhold til vores debut i HTM1 om kun en måned, fordi det er én af de fire positioner vi arbejde med udover P1 (venstrehandling), P2 (foran mod højre) og P9 (fremad mellem førers ben). Max er tilmeldt FP2 ved samme prøve, for han kan alle øvelserne, men slog fra i sommers, da vi var oppe til prøven.

For at udfordre mig selv og samarbejdet med Max er han også tilmeldt FP3, men det er først til september.

Jeg har desuden seriøst undersøgt muligheden for at han kan gå til en UHP (udholdenhedsprøve), som består af 20 km cykling (se fx her). I dag cyklede vi godt 10 km, og vi holder en gennemsnitsfart på lige omkring 12 km/t.

Jeg har skrevet det tidligere, men skriver det gerne igen: Det er en luksus at have tre hunde at arbejde med, alle tre arbejdsglade og det er dejligt at have gode træningsmuligheder, så alle er sikre på at komme ud at træne fast hver uge.

Der er intet så skønt som tre vuffeli-vovver ;-)

Ingen kommentarer: