mandag den 28. september 2015

Tema: forstyrrelser


Rallybane med forstyrrelser

Aftenens rallytræning hos Johanna havde forstyrrelser som tema.

En bane, hvor vi gik ret tæt på væggene, næseprøver på den anden side af springet til spring-ro-tilbagespring, tøjhund som hente/bringe objekt, spiral i trekant i et hjørne, en lang fremsending mod et hjørne, de andre som trænede indenfor og udenfor banen.

Max var totalt koncentreret – fokus fra start, han skulle lige hen og se næseprøvepindene inden han stod, hunden opdagede han slet ikke fordi han var så fokuseret på mig, fuldt fokus i spiralen (!)fremsending blev lidt rodet (nu har jeg fået forkommando på til at vise keglen) et flot sideskift foran og cirkel rundt om fører og dobbelttysker højrehandlet. Totalt lækkert og fantastisk koncentration fra  hund og fører.

Så var der nogle øvelser med forstyrrelser i form af spejl foran hund, der skulle lave stillingsskift, og ditto foran Johanna der stod og lavede lokkelyde med imaginære godbidder (det var alligevel for spændende!).

Så en øvelse, hvor vi stod på række, fører 1 skulle udføre øvelse foran nr. 2, som skulle gentage øvelsen, mens fører 1 udførte ny øvelse foran nr. 3 osv. Så vi skulle både holde øje med hvad den, der gik forbi os udførte, gentage det og så lave tre forskellige øvelser når vi fortsatte. Multitasking.

Så skulle vi alle fire gå banen som stoleleg, hvor vi på signal fra Johanna skulle løbe hen til en af de 3 kegler i midten. Den, der ikke kom til en kegle, skulle gå banen modsat som forstyrrelse, en kegle blev fjernet og stolelegen fortsatte.

De tre andre står ved stolelegskeglerne, Max er klar til at blive
sendt til kegle og jeg har kun fokus på ham (foto: Johanna)

Jeg var så optaget af at vise Max keglen, at jeg ikke hørte det første signal – mens der var lidt mere konkurrence præg over et par af de andre, næsten en flyvende tackling som afslutning!!!

Det gav anledning til en diskussion om at tænke konkurrence/resultat kontra at støtte sin hund.

Til sidst en fri runde, hvor jeg arbejdede med højrehandling af udvalgte øvelser, bl.a. 1-2-skridt-bak, bakke 3 skridt, fremsending til kegle mv. Hjemmeopgave til næste gang: cirkel om fører, tyskervending og dobbelttysker på ren verbal kommando som højrehandling.

Der blev arbejdet med fuld intensitet gennem hele timen, Max var virkelig helt på, lidt piv ved nye øvelser, hvor jeg gjorde det for svært, og lidt usikkerhed, hvor jeg ikke havde ordentlige signaler (!!), han var bare en stjerne igen igen.

Og som altid en totalt overskudsagtig Johanna med masser af sjove påfund og super feedback.

Ingen kommentarer: