mandag den 13. marts 2017

En ordentlig fører 2

Søndagstur ved vandet

En ordentlig fører hed mit blogindlæg i onsdags efter coachingsessionen hos Anja. Den session har fyldt rigtigt meget i mit hoved siden da, og jeg havde besluttet at dens konklusioner skulle være topfokus på turen til Bornholm i weekenden.

Det fik den og på allerbedste vis.

Jeg véd ærligt talt ikke hvor jeg skal begynde og hvor jeg skal slutte, så jeg begynder med en kronlogisk oversigt :-)

Lørdag den 11. marts

Turen til Hønsehuset lørdag morgen gik helt efter planen: Morgenluftetur, hente Anita, ingen kontrol, da vi kørte ind i Sverige, i god tid i Ystad og lidt hundeluftning, uproblematisk tur til Rønne og ankomst ved Hønsehuset lidt over 10, hvor første prøve skulle starte kl. 11.

Jeg skulle dømme begynder og øvet til den ene prøve først (kun DM-kvalifikation), derefter kom den anden prøve der talte til DM og Årets hund, hvor Anita dømte begynder og øvet, jeg ekspert og Anita champion, inden vi sluttede med de sidste to klasser til den første prøve, hvor jeg dømte ekspert og Anita champion. Vi var først færdige ved 21-tiden, så det var en ret lang dag både for official og tilskuere, for ikke at tale om hundene.

Jeg tror, det var ved 17-tiden der var line-up til den første championklasse, jeg mener Lille Bjørn var nr. 3 og Max nr. 9 ud af 12, jeg fik Max flyttet ned som nr. 11, før den løbske tæve.

Præmieoverrækkelse 1. championklasse lørdag

Begge hundene havde været inde i hallen i løbet af dagen, der var styr på hundeholder og fin opvarmning af Lille Bjørn, og så gik det ellers derud af. En fantastisk følelse at mærke hans fokus og lydhørhed, han gik som en drøm, og jeg havde totalt kontakt hele vejen igennem. Jeg var varm og forpustet, men havde først og fremmest den helt rigtige følelse indeni. Feedbacken fra Anita var kort og præcis, der var trukket 2 x 1! 98 point og 3. vinder til Lille Bjørn til hans fjerde officielle championklasse.

Hundebytte og opvarmning af Max. Jeg tror, det var her, han, da jeg tog linen af inden vi skulle i ringen, smuttede ind under dommerbordet, og jeg tog det helt roligt. For hele forløbet havde været godt, han virkede ikke så anspændt og vi gik i gang. Der er var lige lidt tøven i starten, men ellers kørte det fint. Bakke væk fra fører mistede vi helt (13’er) men resten var ok. Jeg kunne mærke at min mentale forberedelse virkede perfekt, jeg var roligt som jeg sjældent har været med ham, og kom også til at grine undervejs! En fed følelse og en af mine bedste prøver med Max. Vi endte med 84 point og 8. vinder.

Så skulle jeg stille bane op og dømme ekspertklasse, inden jeg gjorde klar til dagens sidste prøve. Igen styr på hundeholder osv. Ved line-up fulgte jeg bare katalogrækkefølgen, så Max var nr. 3 og Lille Bjørn nr. 9 tror jeg (der var 3 efter os).

Jeg havde samme gode fornemmelse indeni ved begge prøver. Max gik som en drøm. Der var en cirkel rundt om fører fra højre, hvor jeg et øjeblik troede han var på vej væk, men jeg fik ham lynhurtigt ind igen, så der kun blev noget afstand fra fører – vi talte bagefter om, at han kan have troet, at et hvidt område på tæppet kunne opfattes som et felt! Der var en dum førerfejl, jeg stoppede ved 2 skridt bakke, fordi jeg huskede galt, så den lavede vi lige om. Igen en fantastisk følelse indeni!! Vi endte med 95 med en 3'er for førerfejlen og blev 3. vinder.

Endelig blev Lille Bjørns tur, og han gik sørme også fint igen. Den rundt om fører lykkedes ikke (13’er) og jeg kom for tæt på et skilt, så han væltede det, da han skulle videre, men han gik fint og fokuseret som altid og vi endte med 82 point og blev 9. vinder.


Anita og jeg forlod hallen ved 21-tiden og fandt frem til huset vi havde lejet via Airbnb lige udenfor Gudhjem, hundene fik en mega kort luftetur, vi fik noget aftensmad og gjorde vores baner klar til søndag inden vi gik i seng, totalt brugte.

Søndag den 12. marts

Søndag morgen gik hundene og jeg en tur ned til vandet. Det lyder meget tilforladeligt, men vi skulle gå et stykke langs en stejl skrænt, inden vi fandt et sted at gå ned, og det var ikke helt nemt at komme ned og ud til vandet. Men hundene fik løbet lidt løs. Hjemturen var lidt anstrengende for Lille Bjørn og han pustede godt nok noget efter den for ham ret strabadserende tur på små 45 minutter. Vi fik morgenmad, ryddede op efter os i huset (hurtigt gjort) og var i hallen 9.30 (første banegennemgang kl. 10).

Præmieoverrækkelse championklasse søndag

Jeg hjalp Anita med at opstille championbanen inden jeg hentede hundene, fik aftalt hundeholder, og så var vi klar til weekends tredje championklasse, denne gang med Lille Bjørn som nr. 1 og Max som nr.11, lige før den løbske tæve.

Jeg havde selvfølgelig gennemgået den ophængte bane, og noterede mig, at der var et dobbeltspring ro tilbagespring, og ville gerne have varmet op med det, men det var der ikke mulighed for, så det opgav jeg. Hvilket var ret heldigt, for under banegennemgangen fandt jeg ud af, at det var et dobbeltspring den ene vej og enkeltspring ro den anden, der var vist ingen af de andre, der var i tvivl om, at jeg havde læst forkert, da de hørte min vantro :-) Lille Bjørn pustede fra skilt 1, men hold da op hvor gik han godt! Han var hele tiden, hvor han skulle være og jeg havde for 5te gang den perfekte følelse indeni. 97 point og 4. vinder!

Endelig Max, som også gik fint. Jeg synes banen passede ham perfekt. Enkeltspring ro var lige ved at gå galt, der kom en stribe meget hurtige stå’er fra min side, men han stoppede lige før det andet spring, phew. Vi gjorde det igen, jeg den havde den supergode følelse indeni, og endte med 95 point og 9. vinder.

Bettine modtager Sydkystens Hundeskoles Hundeepris 2016 på vegne af kredsen

Før præmieoverrækkelsen for champion og ekspert fik jeg mulighed for at overrække Bettine Nordsejl, formand for DKK Kreds 8, Sydkystens Hundeskoles Hundepris for 2016. Med weekends flotte arrangement demonstrerede de endnu engang, hvor gode de er til at arrangere og gennemføre prøver på allerflotteste vis, det var en fornøjelse at være dommer og en fornøjelse at være deltager

Vi var færdige med prøverne ved 16-tiden, Anita og jeg fik en let frokost på Café Gustav i Rønne inden turen hjem. På færgen fik vi meget hyggeligt selskab af Conni, og tre trætte dommere/førere fik talt om alt mellem himmel og jord. Alt gik efter planen og jeg landede i Solrød lige over 22.

Resultaterne

Hvis jeg lige skal gøre resultatdelen færdig: Det er ekstremt attraktivt at deltage i 3 prøver på 2 dage, når de to prøver tæller til Årets Hund og alle til DM. Så der var en meget stærkt besat championklasse, jeg var oppe i. Under mere normale omstændigheder ville de flotte point have rakt til mere, men 95 point og 9. vinder taler sit tydelige sprog om et vildt højt niveau – for det var ikke specielt nemme baner.

Lille Bjørn fik med de 98 point forhåbentlig en DM-kvalifikation. Det bliver i så fald hans 3de DM, og det første i championklasse. Til Årets Hund scorede han 9 point lørdag og 7 point søndag. At sige at jeg er stolt af ham, ville være en kæmpeunderdrivelse.

Max forbedrede ikke sin DM-placering (han har 96 point), og scorede til Årets Hund 3 point lørdag og 2 point søndag, han har 12 point i forvejen. Jeg synes vi havde en skøn debut, Max og hans ordentlige fører, og vi har aftalt, at det fortsætter sådan.

Hvorfor gik det så godt?

Resultaterne var ikke det vigtigste, de var blot en super dejlig bonus, der fulgte med i købet.

Naturligvis har jeg tænkt rigtigt meget over hvad der gik godt, hvad jeg havde ændret i forhold til specielt Max og med Anita som selskab blev det lige analyseret godt og grundigt noget af vejen hjem.
Her er nogle forklaringer:
  • Jeg havde forberedt mig godt på, hvordan mit fokus skulle være, så jeg tænkte virkelig positivt hele turen, og ekstra meget med Max, som jeg vist kunne blive lidt irriteret på en gang, da han skulle ud og tisse midt om natten … Det betød at jeg var helt i balance til de enkelte prøver. Jeg var en ordentlig fører.
  • Det rette fokus gjorde også, at jeg ydede alt i hver prøve. Jeg kunne mærke hvordan jeg efter dem alle var varm og pustede, dels pga. den fysiske fokusering, dels og især pga. den mentale indsats. Jeg kan garantere, at jeg på intet tidspunkt tænkte andet end på at støtte, tænke på næste skilt (næste bold), ikke på point.
  • Jeg varmede hundene perfekt op. Ikke for meget, ikke for lidt. Anita havde en supervigtig pointe: det var godt, at jeg også skulle dømme. For så havde jeg ikke tid til at gøre alt muligt med hundene, som jeg ellers kunne have fundet på. Anita nævnte konkret søndag morgen, hvor jeg bevidst hjalp med at stille hendes bane op, i stedet for at gøre noget med hundene. Og ja, de havde lige været på morgentur og Lille Bjørn skulle bestemt ikke varmes mere op, så kunne han ikke have gået banen. Så opvarmningen med ham var at sidde udenfor ringen og lege og belønne.
Endelig gav Anita mig en rigtig svær en til tænkeren ved 21-tiden midt på Øresundsbron: Nu hvor Lille Bjørn var så skrap og dygtig i championklasse, så gjorde han måske, at forventningspresset på Max blev reduceret, og så ville Max blomstre op igen. Jeg er ret sikker på, at Anita igen igen har ret!

Det har været en pragtfuld weekend:
  • et dejligt arrangement (tak DKK Kreds 8),
  • en fornøjelse at dømme en masse skønne ekvipager,
  • skønt at kunne gå til 6 prøver og føle at jeg gjorde mit allerbedste hver gang, og fik god dommerfeedback og mange positive tilkendegivelser fra andre deltagere,
  • herligt at der også kom gode resultater ud af indsatsen,
  • hyggeligt at møde en masse dejlige hundemennesker,
  • og fantastisk at have det skønneste selskab så tiden bare fløj afsted.

Ingen kommentarer: