tirsdag den 7. marts 2017

Rally, alt det andet og prioritering

Norsk rallyskilt, som ikke findes I Danmark

Den sidste tid har i udpræget grad stået i rallyens tegn. Udover de prøver jeg skrev om i forrige blogindlæg, er der lavet baner til prøverne på Bornholm og turen til Bornholm er nøje planlagt. Der har også været en del aktiviteter i forbindelse med dobbeltprøverne i Roskilde 30. april, som nu definitivt er lukket med henholdsvis 85 og 78 tilmeldinger. Det har været lidt af et puslespil at få en sammenhængende tidsplan udarbejdet, som både tilgodeser deltagere, dommere og hjælpere, og de tidsmæssige rammer - men jeg tror det er lykkedes.

Ingen læsere af bloggen er vist i tvivl om, at rallyen er min favorit hundedisciplin. Der var engang det var LP, men rallyen har taget helt klart over, og jeg dyrker den med stor fornøjelse med alle tre hunde. Og det er måske en særlig del af fascinationen, at jeg har tre ret dygtige rallyhunde, at der ikke er noget aldersdiskrimination i sporten og og at der kan kompenseres ret godt for Megans døvhed.

Lille Bjørn var i dag til kontrol hos Thomas Ingvorsen og der er et eller andet med højre bagben. Nu er han blevet grundigt behandlet, vi skal holde øje med ham og han skal til kontrol om en måned. Men heldigvis er der intet at mærke på ham til daglig og vi fortsætter rallykarrieren.

Men der er hårde konkurrenter til rallyen.

I søndags meldte jeg til HTM og FS 1. april i Hangar 17, og jeg overvejer kraftigt at melde til FS 30.4, det må kunne indpasses i rallyprogrammet.

Jeg er blevet ret vild med den seneste udgave af FS-programmet, som er den første udgave, hvor jeg virkelig kan mærke at Max og jeg udfører et program, som vi føler os komfortable med. Der er ikke tricks, som er på kanten af vores formåen, der er et godt flow, godt slack til at håndtere fejl og misforståelser, der bliver også kælet lidt for koreografien nu. Jeg glæder mig til at vise det 1.4.

HTM-programmet er stadig meget i sin vorden. Jeg har tilmeldt 1.4 i HTM2, vel vidende at vi ikke har haft tid til at kæle så meget for specielt overgange, som jeg kunne have ønsket, men omvendt ved jeg, at vi kan positionerne og vil kunne lave et fornuftigt sammenhængende program, og det vil jeg altså prøve af i praksis.

Så er der Nose Work. Jeg kunne ikke få indpasset fortsættelsen af Tinas øvet hold i kalenderen, så Megan er ikke på hold pt., mens Max fortsætter på Johannas øvet hold. Vi var til træning til aften og det var både opløftende på mange områder, og samtidig nogle klare erkendelser af, at der er områder, som vi skal arbejde meget mere med.

Vi startede med bilsøg, hvor Max måtte vendes, da han ville ud i græsset og markere; da han første søgte var han superskarp og lavede tydelige, korrekte markeringer.

Idendørs var der en stribe forskellige stationer.

En med masser af sugerør og hvoraf ét med lavendel. Det var tydelig markering, for han ville tage det rigtige op. Inden det med lavendel var lagt ud, havde jeg prøvet, og der kom markeringer – en klar melding om at han gerne vil please.

Der var et søg med fire dåser: en med lavendel, en med kattehår, en med godbidder og en tom. Der kom klare markeringer på dåserne, uanset indhold, uha, der er noget der skal trænes. Han går på duften, når der ikke er noget visuelt at gå efter, men altså ikke, når dåserne er synlige.

Det blev endnu tydeligere ved stationen, hvor vi kunne introducere Anis. Klik godbid for at markere dåsen med Anis, men Max begyndte så at markere hullerne i brættet, ville om på bagsiden, og der skete mange ting. Jeg tror jeg skal tilbage i et meget mere neutralt miljø, hvor jeg skal introducere ny duft.

Sidste station var et afskærmet område med et ukendt antal kilder, hvor vi som hold skulle finde dem alle. Jeg var på hold med Lonni og Charlotte, og jeg lavede ikke én markering med Max. Det er helt klart sværere for ham, når han ikke kan komme til kilden, og meget sværere for mig at læse ham. For der var mindst to kilder, som han havde markeret, som jeg ignorerede.

Nose Work er bestemt en disciplin med udfordringer, og hvor det – som i så mange andre discipliner – er nødvendigt at gå frem i fornuftige skridt.

Hvilket leder direkte til det gode spørgsmål om prioritering, og det har jeg gjort mig en masse tanker om, især på det sidste, fordi jeg har en coachingsession i morgen, hvor jeg skal svare på spørgsmålene fra sidst, se nederst i dette indlæg Lose your dreams and you will lose your mind.

Fortsættelse følger.

Ingen kommentarer: