lørdag den 4. marts 2017

Rallydysten

En PERFEKT dommergave fra Sorø Hundevenner :-)

I dag havde Hougaard&Hund, Sorø Hundevenner og Sydkystens Hundeskole sammen arrangeret kvartalets udgave af Rallydysten. 13 foreninger er tilmeldt, og konkurrerer i løbet af første kvartal på præcis de samme baner. Der var 42 katalognumre til dagens prøve, samme størrelse som en almindelig, officiel rallyprøve, og jeg havde regnet ud af det kunne gennemføres på 4 timer.

Banedesigneren var dog ikke helt taget i ed. Det var måske ikke teknisk svære baner, men de tog tid at gennemføre. Jeg kan ikke afsløre detaljer før alle foreninger har konkurreret, men jeg kan da godt røbe, at banerne tog tid at gennemføre og det havde jeg ikke lige gennemskuet, da jeg lavede tidsplanen. Så det tog 5 timer i stedet for 4. Banerne tog tid, og dommerne – Anita og jeg – gav ekstra omhyggelig feedback, for selv om Rallydysten er en konkurrence, er det alligevel mest træning under konkurrencelignende forhold.

Vi startede med championklassen med 7 ekvipager. Jeg dømte Amanda og Osseau, som var første ekvipage, Anita dømte de øvrige, så jeg var nr. 3 med Max, nr. 5 med Megan og nr. 7 med Lille Bjørn.

Jeg synes Anita generelt er fantastisk til at give feedback, og jeg fik også i dag meget præcis information om, hvad jeg var trukket for, lige som jeg kan lide det og kan bruge til noget.

Max havde fået det snuset det værste af inden han skulle på, sådan da, han var ret fokuseret på underlaget alligevel, og vi fik alligevel nogle dumme ommere på den konto. 3 x 3 og 5 x 1 =86 point og 4. vinder.

Megan var overordentlig snusende, og jeg der var en del steder, hvor vi ikke havde kontakt og hun gik sine egne veje. 1 x 10, 8 x 3 og 6 x 1 = IB.

Lille Bjørn gik igen fantastisk, han var i den grad på, snusede næsten ikke og arbejde bundsolidt. 1 x 3 og 4 x 1 = 93 point og 2. vinder på dagen.

Jeg må indrømme at jeg havde det rigtigt varmt efter de tre banegennemgange, for der skulle virkeligt arbejdes intensivt med alle tre hunde.

Jeg er naturligvis supertilfreds med dem alle tre. Nu ligger de og lader op til officieller prøver i Border Collie Klubben i morgen i Sorø.

Rallydysten er et rigtigt godt påfund (tak Ditte!), hvor man gratis kan gå til prøve og finde ud af, hvor man er i forhold til at gå til officiel prøve.

Amanda var tidtager og sekretær for begynderklassen og mens vi fulgte klassen talte vi om, hvornår vi havde gået begynderklasse. Det var i 2012-2013 …

Jeg blev igen meget glad for at være en del af en så rummelig sport, hvor deltagere med unge hunde, der absolut skal være i snor, kan konkurrere og havde glæde af det, og garvede ekvipager kan dyste på championniveau og have glæde det.

De tre arrangerende foreninger blev enige om at fortsætte samarbejdet, så vi ser frem til kvartal 2 og nye, spændende baner.

Ingen kommentarer: