lørdag den 18. marts 2017

Megan er sej!


Flotte rosetter og præmier :-)

I dag havde Lonni inviteret til uofficiel Nose Work prøve hos Stine (Tvillinghøj). Lonni er i gang med at uddanne sig til dommer i Nose Work, så alle søgene og feedbacken blev filmet og skal bruges i forbindelse med hendes uddannelse. Jeg havde fået lov at stille med både Megan og Max, vi var nr. 2 og 4 ud af de i alt 9 ekvipager.

Først skulle alle gå Køretøjssøget, og derefter blev de sidste tre søg gennemført i forlængelse af hinanden.

Max’ køretøjssøg var ikke særlig godt. Lonni skrev: ”Fin start. Lidt mere interesse i bil vil hjælpe. Poter på trailer.” Max var meget fokuseret på området omkring bil og trailer, jeg gik rundt om begge uden at få nogen reaktion, og vi fandt ikke noget indenfor de afsatte 120 sekunder.

Megans køretøjssøg var heller ikke prangende. ”Fin start, roligt arbejde af ældre døv dame. Hun er lidt i tvivl om, hvad hun søger efter. På dagen er hendes udholdenhed ikke så lang.” Også med hende gik jeg rundt om begge køretøjer, der var ikke nogen klar reaktion. Hun stoppede og så på mig, og der har jeg fortsat problemer med at få hende til at søge videre, fordi hun tror jeg vil lave sideskifter eller bakning, når hun ser mine håndbevægelser. Også her gik vi ud på tid.

Det viste sig at kun én ud af 9 havde klaret køretøjssøget. Det blæste ret meget, så det har bestemt ikke været nemt for hundene at finde kilden, men jeg ville nu have ønsket at Megan og Max havde givet en indikation af, at de havde fært af noget …

Så blev det Max’ tur til de sidste tre søg. Indesøget var fint. Han søgte lidt bredt, og havde måske lidt rigeligt fokus på underlaget, men da han fik fært arbejdede han superflot og lavede en flot markering. Perfekt!

Udesøget blev ganske kort, jeg kunne se at Max lignede en, der ville lette ben, og trak ham væk. Hvorefter han lettede ben op ad en palle i søgeområdet :-(

Beholdersøget gik vi systematisk igennem, den 6. af de 9 stoppede han lidt op ved og jeg markerede, desværre forkert. Det var den næste, som han markerede korrekt og væltede …

Så jeg skal lære at læse ham lidt bedre!

Så blev det Megans tur. Indesøget var fint, vi gik pænt over hele området, der var en anelse at se på hende, da vi passerede det rigtige område, men slet ikke nok til, at jeg kunne bruge det til noget. Da vi vendte tilbage arbejde hun fint og systematisk og lavede flot markering. Jeg kan se af dosmersedlen at vi brugte 77 sekunder, så det var virkeligt fint og tålmodigt af Megan.

Udesøget blev alt for kort, idet Megan også besluttede sig for at tisse i området. Det var der mindst 5 ud af 9 der gjorde, ikke at det er en undskyldning, men det var åbenbart et område som opmuntrerede til det.

Beholdersøget havde jeg besluttet at gå på samme måde som med Max, med mindre Megan tydeligt viste at hun ville gå anderledes. Stille og roligt gik vi igennem, lidt tøven af Megan ved nr. 7, men slet ikke nok og jeg var allerede videre mod nr. 8, men så stivnede Megan på vej mod nr. 8, som om hun stod og tænkte. Jeg ventede bare og pludselig vendte hun om og lavede en tydelig markering. Superflot!!!

Max endte med 25 point og 8 fejl (han var oppe på trailer et par gange, tissede og fejlmarkering). Megan fik 50 point og 3 fejl (for at tisse). Normalt ville det ikke række ret langt, men det viste sig at langt de fleste havde haft store problemer med flere søg. Jeg mener der var 2 x 0, 3 x 25 og 4 x 50. Så Max endte som nr. 7, og Megan som 3. vinder og hendes tid på beholdersøget (41.91) var den hurtigste, så det fik hun også en præmie for.

Camilla fra Trenddog.dk deltog i prøven og havde sponseret fine præmier, så ud over en masse lærerig søg og hyggeligt selskab, fik vi alle flotte præmier med hjem.

Tusind tak til Lonni for flot dommerarbejde med rigtig god feedback, Camilla for flotte præmier og Stine for at stille prøveområde til rådighed.

Jeg synes både Max og Megan arbejdede fint, jeres far skal bare blive endnu bedre til at læse jer. Og så er jeg meget stolt af Megans flotte arbejde og de to fine rosetter. Hun er altså en sej dame!

Ingen kommentarer: