søndag den 26. marts 2017

The Best Things in Life

Morgentur i tågen

I går skulle jeg finde et gammelt blogindlæg, som jeg kunne huske nogle ord fra, og vupti fik jeg Googlet mig frem til Øjeblikke  og de afsluttende ord ”det smil, jeg blev mødt med og det kram jeg fik, det glemmer jeg aldrig.” Jeg kom til at tænke på Citizen Kane, hvor Jed Leland (spillet af Joseph Cotton) har en replik mod slutningen af filmen, om en kvinde han engang så et glimt af, og han har tænkt på hende hver eneste dag siden.

Hvorfor kom jeg til at tænke på det? Jeg aner det ikke … Men sådan er det med gode øjeblikke. De kan ikke forsvinde, de er der bare, og du kan tage dem frem og genskabe dem og komme i den rette stemning. Det er rigtigt meget dét, mental træning handler om.

Så her kommer lidt, som måske handler om min mentale træning frem til prøverne på lørdag, måske ikke.

Morgenturen var i ret tæt tåge, men heldigvis mødte vi alligevel weekend-hundevennerne og pludselig var der 7-8 hunde der løb og legede. Jeg fik lige lejlighed til at tage ovenstående foto af Max og Lille Bjørn, Megan gik lidt for sig selv, som hun næsten altid gør. Jeg holdt stort set kun øje med Max, og der er ingen tvivl om, at han er glad, når han løber og leger med de andre hunde. Han kommer hen til mig indimellem og bliver rost og får godbid, og så får han fri.

Klar til generalforsamling ...

Der var indkaldt til generalforsamling i Sydkystens Hundeskole i dag. Vi havde afstemt alt i bestyrelsen, regnskabet var godkendt, beretningen godkendt, og det blev aftalt, at jeg gik alene til generalforsamlingen (altså uden andre fra bestyrelsen) og da der ikke kom andre i øvrigt, blev det en meget hurtig generalforsamling.

Jeg kom til at tænke på en anden Orson Welles film The Lady from Shanghai, hvor Arthur Bannister (spillet af Everett Sloane) er forsvarer for Michael O'Hara (spillet af Orson Welles) og indkaldt som vidne af anklageren, og dermed får mulighed for at forhøre sig selv. Det var cirka sådan jeg havde det, da jeg gennemførte generalforsamlingen på tre minutter. Men alt er foregået korrekt.

Vi havde talt om at tage til København i dag, men det endte med at vi ikke havde lyst alligevel. Vi blev enige om bare at hygge os hjemme.

Jeg fik videooptagelserne fra Nose Work prøverne 18. marts, og nød specielt at se Megans indesøg og beholdersøg. Det er dejligt at se hende arbejde og jeg var ærligt talt også lidt stolt af mit førerarbejde.

Flot vejr til hundertur

Vi kørte til parkeringspladsen ved Trylleskoven og gik en tur med hundene. Vi grinede lidt af 2.37 km på 43 minutter, men det var jo sådan set også en tur for hundene, og de hyggede sig gevaldigt.

På vejen hjem var vi forbi Netto, officielt for at købe kartofler og en flaske hvidvin, men vi endte med en masse vin og øl til Christian, nogle friske Limfjordsmuslinger og lidt forskelligt. Og vi glemte hvidvinen.

Da vi kom hjem fik hundene først noget lammekallun og derefter noget oksehud, at det jeg købte i torsdags. Så var der ro på matriklen!

Jeg fik en morfar i drivhuset med Max ved siden af.

Forret med friske muslinger

Vi fik et glas champagne eller to før aftensmaden, og jeg fik lavet en lækker forret af friske Limfjordsmuslinger, peberfrugter, løg og hvidløg.

Lammekoteletter

Kirsten skar en frisk irsk lammekrone ud til koteletter og lavede noget bagt kartoffelmos til, dertil en (jævn) Barolo.

Det lyder fantastisk flot, når jeg skriver det, men jeg husker perspektiverne. Muslinger, lam, champagne og Barolo har tilsammen kostet 325 kr., og med det løse bliver det alligevel mindre end fx det koster at gå til en LP-prøve eller et udstillingsgebyr eller to hunde til en rallyprøve.

Giver det mening at stille det op på den måde? Jeg véd det egentlig ikke. I sidste ende handler det jo – for langt de fleste – om at prioritere, og prioriteringen i dag var perfekt.

Hundene, Kirsten og jeg har haft en fantastisk dag!

Ingen kommentarer: