tirsdag den 23. maj 2017

Rally, HTM og Nose Work – og en sød pige

Max markerer :-)

Tirsdag er den faste træningsdag hos Johanna med Lille Bjørn 18:00-19:00 og Max 19:05-20:05. Jeg har også tilmeldt et Nose Work hold hos Lonni tirsdag 19:45-20:45, vel vidende, at der var et par overlap, det første i dag. Da jeg gerne ville det hele, skrev jeg til Johanna, at jeg ville gå senest 19:15 for at nå Nose Worken, hun tilbød at jeg kunne starte på det andet hold, og pludselig havde jeg et program, hvor jeg trænede med Lille Bjørn indtil 18:40, med Max til 19:15 og derefter nåede at gennemføre hele Nose Work-timen med Max. Super luksus og nogle skønne træningstimer.

Jeg var i gruppe med Trine og en højløbsk Pixi, og da Lille Bjørn opdagede det, 6blev han lidt fraværende, men jeg fik trænet fint med ham alligevel, der skulle bare arbejdes lidt mere for sagen. Jeg fik lov at gå banerne før Trine, og så var Lille Bjørn ret skarp.

Den individuelle runde havde jeg valgt at bruge til en demo af Lille Bjørns HTM-nummer: ”Dengang da jeg var lille”. Selvom der var en del snus, fik jeg vist det meste af programmet, så Johanna kunne få et indtryk af det – og der var dejlig feedback. Et rigtigt godt nummer til klasse 1, nogle positioner, som Lille Bjørn kan, og en god lille historie. Vi fik også talt om kostume. Desværre ligger debuten langt fremme i tiden, det bliver nok først 14. oktober på Samsø.

Max fik den sidste tredjedel af Lille Bjørns time, og han havde bestemt også helt styr på Pixi. Vi skulle arbejde på en sekvens med start - løb - langsom gang – mål, og inden vi gennemførte fortælle om vores start ritualer og vores normale adfærd når vi passerede mål. Det gik forrygende med Max. Derefter en sekvens med fristende 8-tal med tilgængelige godbidder, hvor der skulle gås et 8-tal, laves en øvelse midt i 8-tallet osv. 3 gange. Intet problem for Max.

I den individuelle tid (først på det næste hold), skulle vi gå en lille bane med 3 skilte sit foran og noget mere, højre spiral, synkron højre, synkron venstre, springvand, tulipan, bakke 2 skridt og 360 grader til venstre. Det var helt tydeligt, både da vi gjorde klar til start og da vi påbegyndte banen, at Max var lige klar til at smutte efter Pixi (som slet ikke var på arealet længere), så han blev belønnet for alt. Da vi kom til spiralen kørte det, så meget, at jeg fik gået fejl bane i de sidste skilte, fordi jeg var 100 % fokuseret på Max. Virkelig en fed fornemmelse at have den kontakt, og at den var mere værd end en højløbsk tæve! Meget meget tilfredsstillende :-)

Turen gik til Solrød, hvor Lonni var lige ved at gennemgå det første søg, et beholdersøg, og derefter 9 andre søg, samt en station, hvor vi kunne arbejde med Nose Work bræt og 9 dybe beholdere på en bakke. Jeg valgte denne gang at få de sidste kilder oplyst, og var som sidst i team med Lene og Doppler, som vidste, hvor de alle var.

Max gik igen fremragende, og lavede sine sædvanlige flotte markeringer. Der var et par steder, jeg lavede fejlmarkeringer og jeg kunne selv konstatere, at det var fordi jeg stoppede op og der kom tilbud om adfærd – jeg er blevet mindet om det på et par kurser, nu skal jeg bare huske det – lad hunden arbejde, lad være med at stoppe, fordi jeg tror, jeg véd cirka hvor det er :-)

I det sidste søg var kilden bag sidelågen til et skraldestativ, og sørme om ikke Max fik trykket med snuden, så den åbnede og han kunne komme til kilden!

Max virker lidt træt nu, og det er vist ok efter aftenens superflotte arbejde i både rally og Nose Work! Det er da skønt samme aften at kunne træne hos Johanna og Lonni i tre forskellige discipliner på to forskellige lokaliteter med 40 km imellem.

Nu står den på 5 fridage med bl.a. Rally i Esbjerg på torsdag, Bliv endnu bedre til Rally! på lørdag i Jersie og Rallydysten på søndag i Sorø. Så lidt hundeaktivitet, bliver der da.

Ingen kommentarer: