søndag den 4. februar 2018

HTM – og belønning med julemanden

Begge hunde elsker disse julemænd, selvom de
ikke kan sige noget længere 😊 (foto: Anita)

Anita med Osseau og jeg med begge hunde mødtes til to timers træning i hallen i Ringsted i formiddags. Jeg havde planlagt min egen træning på forhånd, og hold stort set planen, men jeg blev revet med på den positive måde, så der blev justeret lidt undervejs.

Lille Bjørns HTM-nummer blev først tørtrænet. Jeg har problemer i visualiseringerne med at finde ud af, hvor langt vi kommer i de enkelte positioner, og dermed om vi står korrekt i forhold til dommerne. Det var dermed ganske perfekt at vi trænede netop i den hal, hvor vi skal til prøve næste gang (24.3).

Første vigtige pejlingspunkt er at ramme det rigtige sted, når vi kommer i P5 langsom og skifter til P2, der skal jeg være helt til venstre, så P2 bliver langs dommerbordene. Anita foreslog den nemme løsning - som jeg end ikke havde tænkt på ☹ - nemlig at jeg i forløbet med P2 drejede så jeg ramte det rigtige sted! Tilsvarende lidt længere henne lige før afslutningen, hvor vi skal fra P1 til P9, og det skal ske foran den midterste dommer, det blev klaret med en 270 graders vending i P1, så rammer vi præcis rigtigt.

Jeg ville have trænet kun afslutningen specifikt med Lille Bjørn, men det endte med at jeg tog hele nummeret, og det var virkelig en fed fornemmelse. Jeg kunne styre placeringen fornuftigt, og de små justeringer i afslutningen fungerer fint: P9 bakke med små skridt, P9 fremad med små skridt – så det passer til Lille Bjørn. Han var totalt på hele vejen, virkeligt vidunderlig at arbejde med.

Max’ nummer blev også tørtrænet først. Her er det igen et spørgsmål om at ramme starten af P2 i løb korrekt, så det første stærk bliver langs dommerbordet, og dernæst at overgangen fra P5 til P10 lige inden afslutningen, skal være foran den midterste dommer.

Anita startede musikken, mens jeg hentede Max, og jeg faldt ind med ham lidt før midten. Det kørte fint, og jeg timet placeringen ok til P2, men lidt kludret til P10, så den måtte vi lige arbejde med. Første gang ramte jeg positionen for tidligt, så jeg måtte vente på musikken og Max blev usikker på, hvad han skulle gøre og blev stående, da jeg begyndte at gå. Jeg fik justeret lidt på det hele, og arbejder nu på at få flow i afslutningen, så der ikke bliver en pause: fra P5 til P10 og Max skal direkte bakke nogle skridt, spinne, sætte sig, jeg går rundt om ham, går på knæ, holder venstre arm ud for ham, han sætter pote op på arm og lægger hoved på arm, mens jeg lægger hatten. Der sker rigtigt meget de sidste 20 sekunder.

Jeg fik også trænet nogle positioner og lidt rally med begge hunde, og var meget tilfreds med både hundenes og min egen indsats efter små to timers supertræning!

Jeg har reflekteret lidt over hvor meget der er sket med min træning i det hele taget og specielt HTM-træningen de sidste par år. Det handler meget mere om mental tilstand, om at have det sjovt og at kunne støtte hundene bedst muligt, ved at have styr på sin egen del af træningen. Der er ikke noget nyt eller epokegørende i det, det er bare blevet meget mere tydeligt for mig, at jeg nu også ubevidst får gjort det rigtigt. Daglige visualiseringer af begge HTM-programmer giver mig en meget bedre kontrol med programmerne, end jeg husker fra de første to år med HTM/FS.

Nu kan jeg mærke overskuddet boble inden i mig, og jeg glæder mig ekstra meget til aftenens samtale med Lina om koreografien til HTM3-programmet.

Ingen kommentarer: