søndag den 25. februar 2018

The Stuff that Dreams are made of


Jeg fik i dag noteret et par prøver mere på listen over “dem skal jeg tilmelde mig” og fik sagt ja tak til at dømme endnu en rallyprøve, og så ser hundekalenderen sådan ud. Ser det vildt ud?

Træningsdelen er den mest beskedne. Det er ikke et udtryk for at jeg ikke træner, men jeg har valgt kun at gå til organiseret træning i Nose Work med Lille Bjørn og rally med Max, og ikke andet. Min topprioriterede hundeaktivitet er HTM, og der består træningen i selvtræning, og træning med Anita, og så en enetime i ny og næ.

Der står en del prøver som rallydommer i kalenderen. Det er en kombination af, at jeg elsker at dømme rally, og ikke siger nej tak til en invitation, med mindre det er umuligt at få indpasset i kalenderen.

Så er der prøverne, som jeg selv skal deltage i.

Der er en enkelt Nose Work prøve med Max. Jeg ville rigtigt gerne gå til flere prøver, både med ham og Lille Bjørn, men det er svært at få indpasset, og Nose Work står som 3. prioritet på listen for både Lille Bjørn og Max.

Så er der rally. Der er en del rallyprøver i kalenderen.
  • Mathilde er tilmeldt i Juniorklasse med Max til en håndfuld prøver.
  • Lille Bjørn og Max er tilmeldt nogle svensker prøver, fordi jeg har fået lyst til at prøve at få hundene igennem de svenske rallyklasser, bare for sjov.
  • Jeg har aftalt at følges med Amanda til en række prøver, der kvalificerer til Årets Hund/DM. Selvom jeg skal dømme Årets Hund finalen og dermed ikke kan kvalificere hundene til finalen, og ikke har DM-ambitioner i år, kan jeg jo godt deltage i de kvalificerende prøver 😊
  • Og så er der bare nogle prøver, jeg gerne vil støtte. Annie Larsens dobbelte rallyprøve er et must, Sheltie Klubbens prøver er også prioriteret, og weekenden på Samsø arrangeret af Samsø Hundesport har Anita og jeg aftalt er en ny tradition, naturligvis sammen med Amanda. HTM-prøver lørdag og dobbelte rallyprøver søndag er da ikke dårligt …
Sidst men ikke mindst er der HTM.

Det ender nok som 2016, hvor jeg stort set deltog i alle HTM-prøver. Forskellen i forhold til i dag er, som jeg tidligere har skrevet om flere gange, den mentale. Jeg har langt i baghovedet resultatmål – Lille Bjørn skulle gerne komme i HTM2 og bestå nogle prøver i den klasse, og Max skulle gerne bestå HTM3 - men først og fremmest er jeg tiltrukket af prøverne som sådan. Derfor har jeg næsten tilmeldt alt, hvad jeg kunne få plads til i kalenderen. Ud fra de sidste oplevelser i 2017, skal det nok blive et fantastisk 2018. Fokus er alene på HTM, ingen FS og ingen 6+ indtil videre.

Jeg har også fået lyst til at prøve at gå til prøve i Sverige i HTM, og da Liv spurgte om vi skulle følges til Snapphanedansen 2018, i Hässleholm slog jeg straks til, og frameldte rally i DKK Kreds 3 på Fyn samme dag, som kun er en DM-kvalifikation, og ikke kan konkurrere med en HTM-prøvedag sammen med Liv … på ingen måde.

Sydkystens Hundeskole arrangerer sin først officielle prøve 30. juni, og det glæder vi os ret meget til. Den er blevet godkendt som landsholdsudtagelse, så vi kan forvente at toppen af HTM/FS i Danmark deltager. Vi har også nogle ideer, til ting vi vil gøre anderledes, og så må vi se, hvordan det bliver modtaget. Under alle omstændigheder, skal det nok blive en fantastisk dag!

Sådan går det til, at hundekalenderen bliver fyldt, at jeg selv kan forklare, hvorfor jeg har tilmeldt prøverne, og at hver eneste af prøverne giver mening.

Jeg glæder mig naturligvis til hver eneste prøve – hvis jeg ikke gjorde, ville jeg ikke have tilmeldt – og jeg er sikke på at hver eneste af prøverne vil blive en dejlig oplevelse, og bekræfte mig i, at hundesport er min sport! Nose Work, rally, HTM – det er tre vidt forskellige discipliner, og hvor jeg nyder at kunne træne og konkurrere i dem alle, møde en masse entusiastiske mennesker, der deler lidenskaben, og få en masse dejlige oplevelser med dem og hundene.

Ingen kommentarer: