søndag den 26. april 2009

Træning med to hunde – og uventet weekendtræning i Niløse

Jeg har lige opdateret træningsdagbogen efter lidt træning i haven med Lille Bjørn, og kunne konstatere at det jeg havde regnet med skulle være en træningsfri weekend alligevel ikke helt blev det.
Efter aftensmaden i går gik jeg ud i haven med Lille Bjørn og gennemførte en halv LP2: Apportering, Frem/tilbagespring, Indkald fra dæk, og Fri ved fod. Lille Bjørn var bare totalt oplagt – som han stort set altid er herhjemme – og det hele gik rigtigt godt. Der er nogle afslutninger, jeg skal arbejde med, specielt nogle skæve pladser.
Når jeg træner hjemme med den ene hund, ved den anden det godt, for der følges ivrigt med inde fra stuen, så det ender altid med at den anden hund også lige skal trænes lidt. Så Megan prøvede lige en Springapportering, Fjerndirigering apportering og lidt Fri ved fod. Det med fjerndirigeringen gik ikke helt godt, det vender jeg tilbage til. Men Megan var meget veloplagt, og der gik leg i det bagefter.
Jeg havde luret lidt på træning søndag i Niløse, hvor Conni arrangerer noget af og til. Camilla ville også komme forbi, og efterhånden fik jeg overbevist mig selv om, at Megan og jeg skulle af sted – og det fortrød vi bestemt ikke!
Arealet bag Niløse gamle skole er perfekt til LP-træning. Et stort lækkert grønt areal, og en dejlig mur som skabt til at gå i skjul bagved i fællesøvelserne. Et spring, et par felter, masser af kegler, ni entusiastiske førere og cirka 15 hunde. Jeg havde på forhånd planlagt at træne lidt mere end 20 minutter, og jeg endte med at komme det meste af Eliteprogrammet igennem, og der var da lige nogle forbedringspunkter, der poppede op :-)
 • Sid i gruppe: Megan lagde sig efter cirka 10 sekunder, men 2. gang sad hun 15 sekunder, som var mit kriterium. Kun ros og kærtegn, ingen godbid, for vi fortsatte med
 • Fællesdæk. Jeg havde sat kriteriet til først 30 sekunder og dernæst 2 minutter. Jeg belønnede efter 30 sekunder, og gik i skjul igen, og efter yderligere 1:15 blev vi kaldt ind, og jeg afsluttede normalt. Meget meget tilfredsstillende. Megan dækkede på første kommando, reagerede ikke på al støjen, og kom på plads i første kommando. Lækkert og masser af ros og godbidder!
 • Fri ved fod – vi lavede lidt som opvarmning, men det var ikke fokuspunkt i dag.
 • Stå, sid og dæk – det er en øvelse, som jeg har haft det svært med, men som jeg troede var relativt sikker nu. Det er den så ikke. Sitten gik helt i skuddermudder!? Kom jeg alligevel til at gå for stærkt? Jeg afbrød og vi måtte lige starte helt forfra med sit, før vi genoptog øvelsen og sluttede med sit og dæk.
 • Indkald med stå og dæk – jeg trænede dækken separat, fordi jeg stadig ikke har besluttet mig helt for om jeg vil bruge verbal kommando eller håndsignal. Jeg hælder mest til verbal kommando, og det er den vi går efter nu. Jeg sluttede med en fuld øvelse, hvor ståen var flot, men dækken krævede en ekstra kommando. Tempoet kunne også være bedre.
 • Fremsending. Hmmm. Det med keglen har vi lidt problemer med, både i denne øvelse og apporteringen. Megan stiller sig pænt ved keglen, men altid med siden til mig og front mod venstre. Når felt eller apport er til højre giver det nogle akavede vendinger og et meget rodet indtryk. Og i apporteringen tager hun uvægerligt den apport hun ser først, og hvis det er en venstre apport ser hun den højre først :-( I fremsendingen er hun efterhånden ret sikker i feltet.
 • Fjerndirigering apportering. Camilla lagde apporterne, og sjældent har Megan været så ufokuseret. Først rejste hun sig mens apporterne blev lagt ud for at snuse. Vi afbrød. Anden gang opførte Camilla et større danseshow for at få Megans opmærksomhed, men det var synd at sige at Megan fandt det interessant. Vi trak i øvrigt en venstreapport og Megan gik mod den til højre.
 • Springapporteringen gik rigtigt fint.
 • Næseprøven – hvor jeg nu har skiftet kommando fra find til pind, gik også godt.
 • Fjernkontrol – her lavede vi et enkelt dæk-stå, det reagerede hun ikke på fra 20 meter, men fra 15 meter blev det perfekt.

Det med keglerne nager noget, så det besluttede jeg at vi måtte se på i morgen.

Men vel hjemme igen endte det med at Lille Bjørn skulle trænes lidt. Han virkede rigtig sulten og hold da op hvor gik det bare godt. En stribe af succeser og en dygtig fører der huskede at stoppe i tide:

 • Jeg havde lagt feltet op ad en skråning, hvor det ikke har ligget før til Lille Bjørn; det havde han ingen problemer med, han blev sendt frem fra to sider, stoppede perfekt midt i feltet og blev dækket af. Han har virkelig forstået hvad det går ud på!
 • Ståen i stå, sid var lige i øjet, jeg kom til at bruge en ekstra sid kommando da jeg gik tilbage forbi ham, men det var vist ikke nødvendigt.
 • Frem/tilbagespring er en favoritdisciplin
 • Og det er springapportering også ved at blive!
 • I stillingsskift arbejdede vi kun med dæk-stå, hvor han nu er ret sikker på 2 skridts afstand. Vi har fået forsømt det stillingsskifte …
 • Indkald fra dæk er også en favoritdisciplin – dem er der vist nogle stykker af – han dækker perfekt, reagerer på første pladskommando og kommer ind i en perfekt plads
 • Endelig fri ved fod, hvor vi tager et L i alm. gang, alle 2-skridtsøvelser og alle vendinger. Også en ren fornøjelse. Han hænger en anelse i en vending, og der er et par skæve pladser, men helhedsindtrykket er rigtigt godt!

Her var det godt at stoppe, og da Megan nu gerne ville, prøvede vi lige det med keglen: target bag keglen, belønning for at stå ved target med front mod mig. Fremsending fra 5 meter til target: Megan går flot ind bag keglen og med front mod mig. Så fra 10 meter og så 10 meter uden target. Perfekt og stop for i dag!!

Hold da op hvor nåede vi meget på en ”træningsfri” weekend!!!

1 kommentar:

annie sagde ...

Jamen - hvor det lyder bekendt- dejlig beskrivelse af "fri weekend"
Annie & Tira