tirsdag den 6. oktober 2009

En cykeltur

Brusebad, en tur på stranden, en cykeltur – herligt at lade hjernen køre på cruise-control og bare mekanisk gøre noget uden at tænke nærmere over det. Og så opdage at der ligger en hel masse inde i hovedet, som pludselig popper op, og bliver til erkendelser.
I går havde jeg aftalt med Hanne Madsen fra DKK og Camilla at mødes hos DKK og udrede papirarbejdet vedr. den forkerte registrering af Emmas LP-prøve den 26. september 2009.
Vi bor kun en kilometer fra DKK så jeg cyklede ned med Megan, og startede med at købe en resultatbog til en svensker, der skal deltage i rallyprøven 25. oktober.
Så kom Camilla, og vi fik klaret det med Emmas DKLPM-registrering med Hanne Madsen. Jeg kender mange, der synes servicen hos DKK er for dårlig – jeg har haft en masse med Hanne at gøre på det sidste, og hun er da det mest servicemindede man kan forestille sig!!! LP-prøven den 26. september, rallyprøven den 25. oktober, rettelse af papirer ifm. Emmas DKLPM. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Hanne!
Camilla og jeg stod og snakkede lidt foran DKK, og selvfølgelig (!) dukkede Birgitte Brüel op, for at hente landsholdets dragter til VM i Bratislava. Så vi kom lige til at tale lidt træning, for jeg har købt en time hos Birgitte ifm. auktionen for LP-landsholdet, og jeg har fået sendt nogle øvelser, jeg skal træne på forhånd. Fx at Megan skal sidde i plads i 1 minut, og holde kontakt.
Så det træner vi!
Jeg har siden juni ikke gået til noget organiseret træning, og det føles rigtigt rart. Ingen der læser denne blog er vist i tvivl om min begejstring for Charlotte Lyngholm aka fru Skrap, men jeg gik død i træningen hos hende, og stoppede i sommers.
Så det er meget alene træning, træning med Camilla og tilfældig træning rundt omkring.
Og så har jeg jo Bob Bailey i baglommen, og det er godt nok nyttigt.
Da Megan og jeg cyklede videre fra DKK fandt jeg lige et grønt areal, hvor jeg kunne træne med Megan (forstærkning = fraskær af oksemørbrad = rigtigt godt).
Vi trænede fri ved fod og stillingsskift.
Fri ved fod: Megans hoved dykker konsekvent ved mit første skridt. Læring: Start forfra! Det er ikke meningsfuldt at gå en fri ved fod, hvis det første skridt ikke fungerer.
Stillingsskift: Det kan godt være at jeg belærer kursister om et kriterium ad gangen, men jeg øger naturligvis på et fremmed areal, med en hund der har cyklet et par kilometer, afstanden til 15 meter, og mærkeligt nok går det galt i alle skifterne; men da jeg går ned på 10 meter går det strygende. Læring: Gør som du selv præker, hæv et kriterium ad gangen.
Derefter cykler vi hjem, og tager stillingsskift under gang i haven. Og dette er dagens (måske ugens, månedens, årets?) opdagelse: Stå og dæk går fint, men tre forsøg med sit resulterer i dækker i stedet. Okay. Jeg skulle være stoppet efter to forsøg [hovedet bankes her ind i væggen], og så skulle jeg overveje hvad der gik galt i træningen. Og pludselig gik det op for mig: at Megan reagerede på mit kropssignal i sitten! Så snart jeg gik normalt (uden at dreje hoved/krop), indtog hun positionen perfekt. Himmel hvor er det nemt nogle gange!!!
Så med disse erkendelser er jeg klar til at blive en meget bedre fører for Megan :-)
To gange pral:
  • To hold overtegnet i Sydkystens Hundeskole, resulterede i et ekstra hvalpehold
  • 58 tilmeldinger til rally prøven 25. oktober, dvs. kun to ledige pladser.

1 kommentar:

Camilla Johannessen sagde ...

Hæ hæ hæ.. dejligt at dit hoved virker.. pas nu på ikke at banke for meget viden ud af det, prøv at banke knæet ind i væggen i fremtiden, så kan vi også se om du halter, når du har trænet alene :oP
Det var skønt at få ordnet alt det med LP-bøger osv.. super du gad kører med, og jeg synes også det var fin service vi fik fra Hanne og at hun selv foreslog det med kopi af resultatbogen.. :0)