fredag den 28. januar 2011

Hundeskole, Gustav og freestyle

Gustav og Paul
Jeg har haft nogle ikke-planlagte fridage, og de er gået en del – men ikke kun! - i hundene.
I tirsdags var vi på udsalg i København og fik en lækker frokost på Bøf og ost, jeg fik deres sildebuffet med 10 slags sild for 109 kr., og det kan varmt anbefales!
Om aftenen stod den på instruktørmøde i Sydkystens Hundeskole. Med seks engagerede instruktører går det ikke stille for sig :-) Vi har nu fået skitseret et skarpere kursusprogram, der gerne skulle give vores kursister endnu bedre mulighed for at følge forskellige flows igennem vores kursusudbud, afhængig af deres interesser. Vi skal arbejde yderligere med kursusbeskrivelser og den konkrete planlægning om nogle uger, men der tegner sig et rigtigt spændende program for de kommende måneder.
Onsdag formiddag fik jeg bl.a. lavet årsregnskab for Norwich Terrier gruppen i Dansk Terrier Klub. Nydeligt, med et overskud på et par tusinde kroner.
Onsdag eftermiddag havde jeg lovet – på mine og Kirsten vegne – at passe Gustav, Camilla og Runes skønne dreng! Kirsten er bestemt ikke den store børneelsker, men selv hun indrømmer at Gustav er noget særligt, og jeg synes det var overhyggeligt. Udover at alt muligt skulle undersøges, og der skulle spises, og hygges og leges, fik jeg set noget ret sjovt børnefjernsyn sammen med Gustav. Jeg var nødt til at gå et par timer før Gustav skulle hentes – undervisning i Sydkystens Hundeskole! – og fik at vide at Gustav havde grædt da jeg gik, men heldigvis hurtigt faldt i søvn derefter. Dejlig dejlig dreng, som jeg gerne vil passe noget mere … hvis Kirsten giver mig lov :-)
Onsdag aften stod den så på de to dejlige LP-hold. Det første, hvor Susanne Jervin og jeg underviser sammen, er på 12 deltagere, opdelt i 3 grupper cirka efter niveau, og jeg havde fokus på lineføring i den ene gruppe og fremsending i de to andre i min del af træningen. Dagens bedste oplevelse (undskyld alle I andre), var at se de fire LP1-hunde være nået meget langt med deres lineføring. Fantastisk kontakt, skarpe vendinger, et afstemt tempo, og gode belønningsstrategier. En fornøjelse. Og så fik jeg lejlighed til at diskutere en række forskellige strategier i forbindelse med indlæring af fremsending – det bliver rigtigt godt at se udviklingen på den del også.
Stjerneholdet har jeg efterhånden lært mine begrænsninger at kende … jeg skal finde noget mere fantasifuld påklædning/udstyr med for at distrahere hundene. Og – er der fuld enighed om på holdet – udover fællesøvelserne har vi hver gang fokus på én bestemt øvelse, i onsdags dirigeret apportering. Der var der rig lejlighed til at diskutere kriterier og generalisering. Den ridehal vi bruger bliver brugt som ridehal, der er to hold hunde lige inden stjerneholdet, deriblandt en tæve i løbetid, og det giver rigtigt mange distraktioner, og vi lavede fremsendingen i retning mod den halvdel af hallen, hvor de andre trænede. Svært og god anledning til at konstatere, at der kan være brug for at sænke kriterierne i starten.
I torsdags var jeg først oppe hos Sofie Eggert Hjorth. Jeg havde bestilt en enetime for at få gennemgået/kommenteret/inspiration til mine htm-programmer for Lille Bjørn og Megan. Jeg havde sendt mine to musikvalg inden, jeg havde lavet skemaer med opdeling af de to programmer, og jeg havde forslag til program for de første 40 sekunder for Lille Bjørn og det første minut for Megan. Det var meget spændende at arbejde med at udvikle programmerne. Hundene kom slet ikke på banen, men vi fik gennemspillet musikken, fik arbejdet med hvad de to hunde kunne/kunne lære i forhold til at sammensætte et fornuftigt program, der bl.a. skulle leve op til følgende krav: det skulle være realistisk, der skulle være tid til at trække vejret/begå mindre fejl – uden at det samlede program kollapsede, der skulle være fleksibilitet, så kompleksiteten kunne øges (når vi nu skal udvide programmet), og ikke mindst skulle det være meningsfyldt og timet i forhold til musikken.
Så der skete en hel masse med mine oplæg. I begge fik vi introduceret en intelligent anvendelse af en rekvisit (en stok). Jeg fik nogle af de komprimerede dele udvidet, så der var mere tid til at vise hvad vi kunne – og mindre hæsblæsthed og dermed risiko for at det faldt sammen ved mindre fejl. Jeg fik bevidsthed om at tænke på arealet, herunder dommernes placering, så arealet blev udnyttet og tricksene blev vist, så dommerne kunne se dem. Osv. osv. Det er rigtigt meget nyt at lære, og det var rigtigt betryggende at være i erfarne hænder, og opleve Lille Bjørns program udviklede sig på en spændende måde, fordi stokken blev introduceret og anvendt spændende. Og Megans program blev hurtigt skrottet (alt for meget htm, og jeg vil jo freestyle), og pludselig blev der introduceret de detaljer, der får forløbet til at blive den kærlighedserklæring til Megan, som jeg havde drømt om! Tusind tak til Sofie for en time, som virkelig rykkede meget indholdsmæssigt, men ikke mindst mentalt i forhold til min forståelse af disciplinen freestyle.
Jeg har aftalt med Sofie, at jeg skal have en næste enetime, når jeg er kommet godt i gang med de to programmer. Og hun har også spurgt ind til mine mål ..., så dem kom jeg også til at sige højt, men jeg skrive dem ikke her ... endnu!
På vejen hjem var jeg omkring DKK og hentede papirerne vedr. rallyprøven 26. februar 2011. Så nu kan kataloget snart udarbejdes.
Om aftenen stod den på 1) møde med Anne Ingevold om træning mv. i Spaniel Klubbens region 2. 2) Dummyhygge, hvor vi var en lille håndfuld der lavede vores egne dummyer med lækkert kaninskind. Jeg fik lavet en meget stor og en lille, og jeg glæder mig til at prøve dem med Megan i morgen. 3) Generalforsamling i Spaniel Klubbens region 2. Jeg blev valgt som dirigent, og det var en dejligt fredsommelig oplevelse. 10 deltagere, og ingen vilde diskussioner, så det hele var overstået på en time.
I dag kl. 10 står den på møde med Solrød Kommune om træningsarealer, det er vi ret spændte på – vi vil så gerne kunne tilbyde vores medlemmer noget mere!!!

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Paul,

Jeg faldt over din blog, og syntes du har noget virkelig godt indhold.

Jeg har lige et spørgsmål til dig, og kunne ikke finde andre steder at skrive til dig.

Men jeg vil gerne vide lidt om hundefoder. Jeg går nemlig og leder efter det rigtige hundefoder. Er det noget du har erfaring med?

Jeg har kigget meget på det der hedder BARF hundefoder, hvor jeg har kigget meget på en side der har gode informationer omkring BARF hundefoder

Mvh.

Karsten

Paul sagde ...

Hej Karsten,

Du kan skrive til mig på paul@lysholdt-consulting.com.

/Paul