lørdag den 15. januar 2011

Heelwork to Music og Freestyle

Foto: Camilla Johannessen

Megan og jeg har været på det mest fantastiske kursus i dag!
I forbindelse med Store Hestedag på Dyreskuepladsen i Roskilde 4.-5. september 2010 blev jeg totalt bjergtaget af Anja Christiansens opvisning i HTM. For at lære noget om denne fascinerende disciplin indenfor lydighed havde Sydkystens Hundeskole simpelthen købt et introduktionskursus til HTM og Freestyle af Anja Christiansen og Sofie Eggert Hjorth med dem som instruktører, og kurset blev afholdt i dag.
Vores fem faste instruktører deltog og de sidste fem pladser blev udbudt gennem Sydkystens Hundeskole. Holdet var fyldt med læreivrige deltagere, og Anja og Sofie leverede i den grad varen!
Jeg kender dem begge fra klikkerinstruktøruddannelsen, og véd at det faglige fundament i orden. De er begge udøvere på meget højt niveau i HTM og Freestyle, og deres glæde, entusiasme og begejstring for de to discipliner gjorde bare kurset til en helt unik oplevelse.
Vi kom igennem et omfattende program med bl.a.:
  • Introduktion til HTM og Freestyle, med karakteristisk af de to discipliner, videooptagelser af prøver på både begynderniveau og topniveau
  • Opbygning af programmer: valg af musik, sammensætning af musik og øvelser, detailplanlægning for forløbet, koreografi, udstyr, påklædning, osv.
  • Bedømmelsesforløbet til konkurrencer (både Anja og Sofie er også dommere)
  • Indlæring af et program til musik (Mr. President med Coco Jambo), hvor hundene skulle cirkle omkring førerne, gå i plads, lave 2 x twist, gå på førerens højre side mens føreren bakkede, bagom fører, slalom fremad, op på førerens hånd og dreje rundt, skifte til førerens anden hånd og dreje rundt, ned i twist, bakke og bukke. Et forløb på et minut, med en masse HTM og tricks der skulle indlæres.
  • Indlæring af en specielt ønskede momenter.
  • En lille konkurrence til sidst, hvor det indlærte program blev bedømt. Marie med Chelsea vandt fortjent (Megan og jeg tabte på lodtrækning).
Alle momenter i programmet og de særligt ønskede blev gennemgået med demohunde, vi fik tips til indlæringen, og god feedback når vi stod og arbejdede med øvelserne – det var undervisning på rigtigt højt niveau. Der var for mig en dejlig blanding af kendte og nye øvelser, som det var rigtigt sjovt at arbejde med.
Kurset blev afholdt hjemme hos Sofie, så teori, morgenmad og frokost foregik inde i deres stue, mens den praktiske træning foregik udendørs på et stort, skønt grønt areal – med lidt is, men skønt at træne på græs igen.
Jeg må indrømme at jeg er blevet ret tændt på HTM & Freestyle, og jeg har allerede en række ideer kørende i hovedet til programmer for både Lille Bjørn og Megan.
I får os helt sikkert at se mindst i for sjov klassen indenfor ikke ret mange måneder :-) Camilla har lovet at være til stede og fotografere.
Tak til Anja og Sofie for et fantastisk kursus, og tak til alle deltagerne for hyggeligt og inspirerende samvær.

Ingen kommentarer: