fredag den 11. februar 2011

Niina Svartberg

Tirsdag morgen på Solrød Strand
Den 3. juli 2010 fik jeg en mail der begyndte: ”Var det ikke en idé for Sydkystens Hundeskole at arrangere et weekendkursus i konkurrencelydighed med henblik på eliteklassen?”. Den tyggede jeg lidt på og i begyndelsen af august skrev jeg til Niina Svartberg, for at høre om hun kunne lokkes til Danmark. Hvorfor Niina? Jeg kender hende som forfatter af to fremragende bøger: Lyckas på tävling. Tävlingspsykologi och mental träning för hundsportare (anmeldelse) og – sammen med sin mand Kenth - Med sikte på 10:an. Belöningsträning för lydnadsklass I – elit (anmeldelse) . Og så er hun en kendt og anerkendt foredragsholder og instruktør, som sjældent kommer til Danmark.

Det er ikke nemt at få plads i hendes kalender – men i mandags kom så mailen med to forslag til weekender. Og så gik det ellers stærkt. Jeg skulle skaffe et lokale til hendes foredrag fredag den 30. september om aftenen om Konkurrencepsykologi og mental træning, hvor jeg fik booket den store sal i Solrød Aktivitetscenter. Til kurset i konkurrencelydighed i weekenden 1.-2. oktober var jeg i tirsdags ude og tjekke Herringløse Agilitycenter, som jeg har hørt meget om, men aldrig set. Og det passer perfekt til formålet, og blev booket på stedet. Onsdag aften kunne vi så annoncere foredrag og kurser med og uden hund. Og så gik det stærkt ellers! Torsdag morgen var weekendkurset med hund overtegnet, og der er etableret venteliste. Der er 12 tilmeldt til foredraget og 3 deltagere uden hund om lørdagen. Og der er over 7½ måned til vi skal afholde kurset. Det er helt vildt!!!
Det er helt klar det mest ambitiøse arrangement i Sydkystens Hundeskoles historie, men jeg er sikker på at det bliver en stor succes. Jeg glæder mig rigtigt meget til det.

Tirsdag var Megan og jeg i Jersie og træne noget højrehandling, og nok så meget for at høre og se Camilla fortælle om sine oplevelser fra weekenden – hvor hun havde observatør på et kursus, hvor John Ekløf var instruktør. Læs Camillas blog om dette arrangement.
Jeg synes det lyder rigtigt spændende, og jeg har da absolut lyst til at opleve et kursus med John Ekløf selv. Som med så mange andre trænere gælder det om at vælge det man kan bruge, og som passer til ens temperament og ens hund.

Onsdag og torsdag var der aktiviteter i Sydkystens Hundeskole: Onsdag aften de to LP-hold og torsdag Introduktion til klikkertræning. Alle 7 deltagere på introduktionsarrangementet træner allerede hos os eller skal lige straks i gang, og jeg glæder mig virkelig til at følge dem med klikkeren i hånden.

Ind imellem er det også lykkedes at få godkendt at vi den 15. maj afholder det traditionelle forårsskue for Norwich og Norfolk terriere. Endnu engang i Køge-Herfølge Jagtforening, hvor vi har næsten garanti for godt vejr.

Planerne for weekenden er en masse højrehandling af rallyøvelser plus noget htm med Megan, og søndag skal Lille Bjørn dels på Camillas LP-hold, dels gæste lidt på Charlottes begynderrallyhold. De næste prøver står lige for døren. Megan debuterer i rally championklasse den 19. februar og begge hundene skal op den 26. februar.

Ingen kommentarer: