lørdag den 26. februar 2011

Mit livs rallydag!

Jeg var i dag med til at arrangere en rallyprøve for Spaniel Klubben region 2, og det blev en mindeværdig dag.
Selve prøven skal jeg nok vende tilbage til, men det vil jeg huske dagen for er mine to fantastiske hundes præstationer. På resultatlisten ser det ikke ud af meget: 81 point til Lille Bjørn i øvet klasse og Ikke Bestået til Megan i Championklasse, hvad er så fantastisk ved det?
Lille Bjørn fik en pind i øvet klasse 10. juli sidste år. Siden da har han været oppe 4 gange, hvor jeg én gang sprang et skilt over, og de andre tre gange ville Lille Bjørn ikke gennemføre banen. På Johannas råd har jeg arbejdet med at han kun blev belønnet ved rallyskilte, så stort set al vores træning foregår ved rallyskilte, så belønninger sker ved rallyskilte. I dag var vi oppe for første gang i 4 måneder, og hold da op en kontakt. Skilt 5 var sit, sit foran, bagom sit. Og jeg fik kludret lidt, og burde måske have lavet øvelsen om. Men på det tidspunkt tænkte jeg mere på det næste skilt, det fristende 8-tal, hadeøvelsen med Lille Bjørn, hvor jeg har trænet intensivt med kommandoen ”Se op”. Og hvad skete? Han så på mig da vi gik igennem 8-tallet, og derefter gik han som en drøm gennem resten af banen. 81 point, 10 mistet på skilt 5, og 9 på resten. Jeg var mere end tilfreds – vi fik vores anden pind i øvet klasse, og først og fremmest fik han vist, at han kan bevare koncentrationen over en hel bane. Dejlig hund!
Megan gik sit livs rallyprøve. Alt fungerede, som det skulle. Hun havde kontakt fra start. Skiftet til højrehandling gik flot, hun fulgte mig superflot på højre side, skiftede flot til venstre igen. Som Frank sagde til præmieoverrækkelsen ville vi have fået 98 point, hvis jeg ikke havde sprunget et skilt over. Og sandheden er, at jeg tror det var en del hundevenner der var mere ærgerlige over mit kiks end jeg selv var. For at opleve Megan når hun er sådan på er fantastisk, og det håber jeg at jeg kan opleve mange gange endnu – at hendes fører så var et fjols i dag, det er der ikke noget at gøre ved. Hun er naturligvis blevet belønnet som om hun er blevet Danmarksmester, og hendes fører skal nok på et kursus i at læse de numre, som angiver i hvilken rækkefølge rallybanen skal gennemføres.
Prøven i øvrigt var bare meget effektiv. Frank og Lille Kuhfeld arbejder eminent sammen, så det går bare hurtigt, og præmieoverrækkelsen kan ske næsten direkte i forlængelse af at den sidste ekvipage har været oppe.
De officielle resultater ligger her , og der er mange jeg godt ville fremhæve. Yndlingstræningsmakkerens superdag med 100 point til Emma og 100 til Balder i begynderklasse! Susanne og Maddies 100 point i begynderklase. Lone Sommer som fik 100 med Panik for 2. lørdag i træk, og 99 med Flickan. Susanne Bach som blev nr. 2 i øver klasse med Bastian med 100 point. Og og og. Så vil jeg altså lige nævne at Amanda gjorde Osseau til RØM i dag med 96 point.
Og jeg skal afslutningsvis lige nævne, at der var en masse andre gode spanielresultater som I kan se her.
Der skulle være fotos og videooptagelse af Megans prøve på vej, jeg glæder mig til begge dele!

Ingen kommentarer: