søndag den 24. juli 2011

Max II, Kristiansminde og underlige DM-regler

Søndag morgen den 24. juli kl. 7:30. Der burde være liv på stranden, men det var godt nok begrænset i dag, da jeg gik morgentur med hundene. Det er dejligt for hundene, for så kan de alle løbe løs, men afspejler også at vejret ikke helt svarer til vores forventninger på denne årstid … 13 grader, gråt og blæsende kunne være en efterårsdag og ikke dansk højsommer.

Derefter gik turen til Tølløse, for at se på Max og hans søskende. Der er masser af liv i huset med 7 voksne hunde og 11 hvalpe (to kuld). Der er mange besøgende, og masser af aktivitet med hundene. Vi så alle hvalpene ude i det begyndende regnvejr, og kunne konstatere at 6 ugers batterier holder 40 minutter. Så faldt alle hvalpene i vores kuld (det yngste) sammen og sov :-)
Vi har fastholdt vores valg af hund, men der er godt nok to som både udseendemæssigt og temperamentsmæssigt er så lig hinanden, at det næsten kan være det samme at vælge. Det er Max (regner vi med) til højre.
Vi var lige hjemme og vende, så tog jeg med Lille Bjørn og Megan til Kristiansminde Plejecenter, hvor vi var 6 nørder der gennemførte et 45 minutter langt program for plejehjemsbeboerne - med rally, LP, brugsarbejde, agility, jagtarbejde, og tricks. Pga. vejret var beboerne inde og opvisningen ude – og udover en rallybanegennemgang med Lille Bjørn havde jeg fornøjelsen at skulle speake til en masse flot hundearbejde. Det var god hundetræning med forstyrrelser en masse. Og beboerne var virkeligt imponerede og der var masser af klappen af de fine præstationer. Bagefter kom hundene ind til en større runde fri klapning og "godbidder og klap for at se søde ud", så både Megan og Lille Bjørn fik klaret aftenmaden for i dag.
Under kaffen og kagen bagefter blev vi spurgt, om vi kunne fristes til at lave et Lucia-optog den 13. december, og jeg fornemmer at vi sagde ja :-)))))

Og nu til noget helt andet. Jeg hørte underlige rygter om at LP (og rally?) resultater opnået efter den 30. juni ikke påvirkede en eventuel DM-udtagelse.
I Reglement for kreds DM i lydighed står: ”Ved Danmarksmesterskaberne kan man ikke deltage i en klasse der er lavere end den højeste hunden har bestået med en 1. præmie i, uanset hvor hunden har været til prøve.”
I Reglement for Danmarksmesterskaber i Rally-lydighed står ”Består man inden DM’s afholdelse en højere klasse uanset hvor hunden har været til prøve, bortfalder kvalifikationen i den lavere klasse.”
Det synes jeg er ret klare regler.
Jeg har bl.a. skrevet følgende i min mail til DKK: ”… [er] det rigtigt at man godt kan være kvalificeret til og inviteret til DM, men på basis af resultater opnået efter 30.6 og inden 27.8 kan miste kvalifikationen. Fx at en rallyhund kan være kvalificeret i begynderklasse, men er blevet rallychampion inden 27.8. Eller en LP-hund der er kvalificeret i LP1, men er blevet lydighedschampion inden 27.8.”
Jeg har fået dette svar: ”For LP gælder det at resultater opnået efter d. 30 juni 2011 gælder til dm 2012. så en oprykning efter denne dato har ingen indflydelse på dm 2011. For rally er jeg ikke sikker på om det forholder sig sådant, men mener at reglerne er de samme. Spørg evt Hanne Madsen DKK ”.
Det betyder altså at reglementets formulering ”Ved Danmarksmesterskaberne kan man ikke deltage i en klasse der er lavere end den højeste hunden har bestået med en 1. præmie i, uanset hvor hunden har været til prøve.” ikke er særlig præcis. For en hund kan være kvalificeret i LP1 inden 30.6 og inden 27.8 blive LP2, LP3, DKLPCH og DKELCH – ja der er 7 LP-prøver, som er åbne for alle racer i den periode – og fortsat være kvalificeret til DM i LP1. Det lyder fuldstændig vanvittigt, og den eneste grund jeg kan forestille mig til at det håndteres på den måde er, at det er administrativt lettere. For hvis en hund er tilmeldt DM og får en højere titel inden DM, skal den have pengene retur og en reserve skal indkaldes.
Kunne man forestille sig en letvægtskamp i boksning, hvor en af deltagerne var en weltervægter – som var letvægter da han kvalificerede sig? Eller andre seriøse sportsgrene, hvor man kan deltage i et DM i en lavere rangerende klasse bare fordi man på kvalifikationstidspunktet var på det niveau? Jeg kan ikke udelukke det, men jeg anser det for meget lidt sandsynligt.
Og det sportslige går da noget fløjten. Hvis jeg gik op i LP1 og blev besejret af hunde med højere titler ville jeg ærligt talt føle at det var unfair konkurrence.

Ingen kommentarer: