torsdag den 21. juli 2011

Meget våd nørdprøve


I dag havde 14 ud af 16 nørder sat hinanden stævne i Herfølge for at gennemføre 14 LP- og 11-rallyprøver.
Vi havde tre ringe, og vi måtte erkende at det var for stort. Når man skal op med sine hunde, dømme, skrive osv., så bliver det bare for meget og for rodet og for lidt fokuseret på det, det egentlig handler om: at gå op til en prøve med sin hund i en prøvelignende situation. Så fremover vil vi arrangere nogle mindre prøver med fokus på rally, LP1/LP2 eller LP3/Elite.
Det fremmede heller ikke alle hunde og føreres arbejdsiver at det regnede cirka konstant i de fire timer vi var på arealet, så eftersnakken blev noget kortere end den plejer, for der var mange der helst bare ville hjem og tørre hundene og sig selv.
Jeg havde – i strid med principper jeg ellers har fastlagt på basis af hårde praktiske erfaringer – valgt at tilmelde begge hunde både i rally og i LP, og det var ikke godt.
Jeg startede med Megan i rally championklasse, og hun havde masser af energi og god kontakt og vi fik tilfredsstillende 91 point. Så gik vi videre til fællesøvelserne i LP3. Hun rejste sig efter 20 sekunder i fællesdækken, men med assistance fra prøveleder og dommer blev hun dækket af indtil flere gange. 0 point for det. Til gengæld lavede hun en vidunderlig fællessit til 10 point.
Derefter havde jeg udvalgt nogle eliteøvelser, som jeg gennemførte med Charlotte som dommer og Camilla som prøveleder.
  • Stå, sid og dæk under gang: Megan stod flot i alle tre positioner. 0 point.
  • Fremsending - fjerndirigering - indkald fra dæk. Megan kom ikke frem til keglen. Jeg prøvede til sidst med en almindelig fremsending til feltet, som heller ikke gik. Og, feltet var svært at se, men jeg troede ikke det ville volde så store problemer. 0 point.
  • Spring over forhindring og apportering efter metalgenstand. Jeg ventede lææænge på at få lov til at tage apporten, jeg troede faktisk at Camilla havde glemt at hun skulle give kommando til dette, men det viste at Megan havde sat sig meget langsomt. Vi fik 8 point for dette.
  • Næseprøve og apportering. Megan kom ind med den rigtige næseprøve, men havde desværre lige fået løftet en forkert. 0 point.
  • Fjernkontrol. Jeg stoppede efter 2 skifter, for Megan var slet ikke med. 0 point.
Så var jeg oppe med Lille Bjørn i rallyekspertklasse. Jeg belønnede en enkelt gang undervejs. Vi fik ikke bakken, vi mistede ærespladsen, der var et par øvelser der blev lavet om, og nogle ikke helt ok sitter, så vi endte med IB.
Jeg sprang det meste af hans LP2 over. I fællesdækken lå han 1 min 40 sek i silende regn, flot. Frem- og tilbagespring blev udført, da jeg fik kortet afstand til springet nede, dog med noget skæv plads. Apportering, med en del animering og ekstra kommandoer, endte med apporten næsten på plads. Fremsending blev udført på parkeringspladsen og efter flere forsøg endte han i feltet.
Det var dumt at arbejde med LP2, og jeg besluttede at stoppe her.
En LP2 under ”almindelige” vilkår var det jeg gerne ville have haft fokus på med Lille Bjørn i dag, og så var det lidt meget dumt inden at starte med Megan i rally og LP og en rally med Lille Bjørn, i silende regnvejr. Hvad hulen tænker føreren på????? Jeg fandt Bob Baileys skilt frem ...

Ingen kommentarer: