onsdag den 27. juli 2011

Rallytræning

Der har ikke rigtigt været fokus på Megan og Lille Bjørn træningsmæssigt i denne uge.
I mandags havde vi instruktørmøde i Sydkystens Hundeskole. Temaet var: Hvad underviser vi i på hvalpeholdene? Der er 3-4 instruktører der underviser på hvalpehold, og det er vigtigt at vide hvad de forskellige instruktører underviser i og hvordan de gør det – bl.a. fordi den enkelte deltager skal have et fundament for at gå på de kommende hold, muligvis (og ofte) med en anden instruktør. Og så virker det naturligvis fornuftigt hvis indlæringsmetoder og færdigheder om ikke er identiske så dog er genkendelige fra det ene hold til det andet.
Jeg har også et par gange undervist på hvalpehold, men jeg er meget tryg ved at andre instruktører tager disse hold. Og fra sidst i august får jeg jo selv fornøjelsen sammen med Max at starte på Maries hvalpehold :-)
Tirsdag stod den på sommertræning i Sydkystens Hundeskole, hvor jeg har LP-deltagerne. I forlængelse af denne træning havde jeg arrangeret en uofficiel LP1-prøve for tre LP1'er og det var VIRKELIG en fornøjelse at opleve. De tre fik hhv. 138, 148½ og 171½ point, de to første med 0 i hhv. fællesdæk og næseprøve, så det var bestemt rigtigt dejligt flotte præstationer. Det bliver godt at opleve dem til rigtige LP-prøver snart! Jeg havde oprindeligt besluttet at lave en LP2 med Lille Bjørn i forlængelse af dette. Men … hvor smart er det lige at han venter 2½ time i bilen inden jeg kan tage ham ud og varme ham op og så gennemføre en LP2? Så jeg tog ham simpelthen ikke med, så risikerede jeg ikke at gøre noget, jeg ville fortryde.
I dag var det så tid til træning med Megan og Lille Bjørn. Vi var en fjerdedel af Nørdklubben der mødtes til en nørdrallyprøve i Jersie. Der var to eksperthunde og tre championhunde så jeg havde opbygget en bane bestående af fem delbaner med hver 4-5 skilte med alle de øvelser jeg selv kæmper med. Bortset fra slalom og spiral var der vist ingen begynderøvelser, og der var en del championskilte inkl. sideskift, så banerne kunne gås enkeltvis, i kombination og med hhv. højre- eller venstrehandling. Megan gik som en drøm i begge omgange, med passende belønninger undervejs. Hun var faktisk ualmindeligt tændt, og jeg huskede dels at smile, dels at afpasse mit tempo, så jeg ikke gik forceret. Det føltes rigtigt godt.
Lille Bjørn var virkeligt på dupperne. Annie kommenterede, at det var rat at høre at der var andre end IF’er der gøede :-) Men når jeg fik hans fokus, og det havde jeg det meste af tiden, var han virkeligt godt på, og lidt hoppen og lidt gøen kan jeg leve med, når det er fordi godbidderne er FOR gode :-)
Anita tilbød at være streng dommer for de tre championhunde til sidst, men alle førerne var fornuftige og sagde nej tak – deres hunde havde præsteret det de skulle i denne træningsomgang.
En dejlig træningsaften i det skønneste sommervejr med tre mednørder, hvad kan man forlange mere?

Ingen kommentarer: