lørdag den 23. juli 2011

Perspektiv

Vi havde gæster i går aftes, og jeg tror den var omkring midnat før vi hørte om eksplosionerne i Oslo. I dag er tragediens omfang vokset i ufattelig grad – den kyniske og feje nedskydning af mere end 100 unge på den norske ø Utøya er ubegribelig i sin ondskab, og jeg kan ikke rumme den ufattelige sorg dette indebærer. Jeg tror de fleste kan forholde sig til med fornuft og følelser til en brøkdel af dette. Men at mindst 85 mennesker er døde, mange kritisk sårede, på helt uforståelig baggrund, sætter bare vores hverdag i perspektiv i uhyggelig grad.
Jeg følger ivrigt med i Tour de France, og har været med til at glæde mig over Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagens fantastiske succes, som har sat Norge på den anden ende. Hvordan kan man cykle dagen efter denne tragedie i ens hjemland? ”Jeg er knust efter tragedien i Norge. Det sætter alt, vi gør her, i perspektiv. Men jeg vil fortsætte med at køre - for det norske folk. …” siger Thor Hushovd i en pressemeddelelse. Og det jo præcis hvad det handler om. Selvom vi ikke kan rumme det og selvom det lige i øjeblikket virker meningsløst, så går verden videre.
Midt i tragedien var det en stor glæde at opleve en ung, moden og afbalanceret reaktion fra DSU’s formand Peter Hummelgaard Thomsen, som uden at pege fingre af nogen appellerede til at den hadske tone i den politiske debat blev dæmpet, bl.a. fordi den kan skabe grobund for det vi har oplevet i Norge. Danmark fortjener ham som statsminister en dag!

Min verden gik også videre, med noget som i den store sammenhæng virker totalt ligegyldigt.

Vådt grej skal tørres, men det er ikke rigtigt blevet vejr til at tørre udstyret i, så rallyskilte og holdere, kegler mv. er stillet til tørre rundt omkring. I dag var jeg nødt til at håndtørre en del af udstyret, fordi vi er 6 nørder der har lovet at sørge for en times hundeopvisning for beboerne på Kristiansminde Plejecenter, hvor Charlotte Lia kommer med Spot som besøgshund. Vi laver i morgen eftermiddag et blandet program med LP, rally, agility, jagtarbejde, brugsarbejde og tricks. Vi får noget god træning med anderledes forstyrrelser og først og fremmest får beboerne forhåbentlig en god oplevelse, med masser af muligheder for at klappe og fodre hundene bagefter.

Der er kun 17 dage til Max skal hentes, så i dag var vi hos Østrand for at købe halsbånd og line til ham – vi har besluttet at han IKKE skal nøjes med noget brugt. Vi fik også købt nye tæpper til burene, som Megan og Otto straks skulle teste.
Max har fået sin egen side på vores hjemmeside.
Og så er han kommet behørigt på hundekalenderen.
Vi henter ham tirsdag den 9. august og mandag den 15. august starter han på Foundation hos Johanna – en MEGET stort tak til Johanna for den perfekte timing!!! Den 23. august skal jeg på obligatorisk teori hos Sydkystens Hundeskole og 30. august begynder jeg på et hvalpehold hos Marie.
Jeg glæder mig VILDT meget til at træne med Max. Som jeg i øvrigt skal op og besøge i morgen i Vipperød, sidste besøg før han skal afhentes.

Ingen kommentarer: