søndag den 17. juli 2011

Max

Status i dag på hundefronten:

  • Otto, border terrier, 13 år, har aldrig været trænet til andet end grav, udstillingsstjerne, har en masse fine titler og en masse afkom
  • Megan, engelsk springer spaniel, 8 år, har trænet lydighed mv. i 5 år, læs mere om historien her
  • Lille Bjørn, Norwich terrier, 4 år, har trænet lydighed mv. altid
Jeg er flere gange blevet spurgt hvorfor jeg havde en Norwich terrier, når jeg var så interesseret i LP. Og svaret er, at han blev købt før jeg blev LP-nørd.
De sidste par år har jeg været gennem en rivende udvikling på hundefronten. 22 dage med Bob Bailey, klikkerinstruktøruddannelse hos Hund & Træning samt en masse kurser i øvrigt. Jeg har været med til at starte Sydkystens Hundeskole, er formand for den, og har i løbet af de sidste par år være underviser på hvalpehold, rallyhold og en masse LP-hold.
Den Paul der var med til at vælge Lille Bjørn for fire år siden har en helt anden ballast i dag.
Jeg har i mindst et par år været meget optaget af ”den næste hund”, som skulle udvælges efter alle kunstens regler – og naturligvis med henblik på at kunne blive en LP-hund på topniveau.
LP-hund på topniveau = border collie er der mange der tænker, inkl. mig selv. Ved det netop afholdte VM i lydighed var der 95 hunde med i LP, 73 var border collier. 14 ud af top 20 var border collier. Så en border collie kunne være et fristende valg. Og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg HAR undersøgt forskellige interessante muligheder i den sammenhæng.
Et andet for mig oplagt valg var en engelsk springer spaniel. Jeg ELSKER racen. Megan er en rigtig crossover hund, som har været udsat for en fører, som må have været – og sikkert stadig er! – meget forvirrende for enhver hund. Megan har virkelig været en forsøgshund. Når hun alligevel er blevet lydighedschampion og rallylydighedschampion, så må vi gøre noget rigtigt. Og det ville jeg rigtigt gerne prøve af ved at træne en engelsk springer rigtigt fra hvalp af. Jeg var også skrevet op til en hvalp, men der skal to til en tango, og med tre hunde i huset var yderligere en i form af en engelsk springer spaniel ikke en option.
Hvad så? Ja, jeg kunne også spørge mig selv: Hvad taler imod en border terrier? Terriere er selvstændige hunde, ja, og det kræver nok noget mere at træne dem, ja, men Lille Bjørn gør det da meget godt. Border terriere … vi har da haft nogle stykker i huset, og kender rigtigt mange, og helt ærligt – med noget målrettet træning kan de nå langt.
Konklusionen er blevet, at næste hund bliver en border terrier.
Vi har naturligvis haft nogle udvælgelseskriterier, men for at gøre en lang historie kort har vi valg en hvalp efter kombinationen Borderhouse Kondor x Sweeping Slow Fox. Borderhouse Kondor er efter Borderhouse Ella Fitzgerald som er efter vores Otto, så det er Ottos oldebarn. Det har ikke været et afgørende kriterium, men det har ikke trukket fra ved udvælgelsen :-)))))
Det er en han, han skal hedde Max, han er tilmeldt de første to hvalpekurser – og vi glæder os ret meget til den 9. august, hvor han bliver 8 uger og vi skal hente ham!

5 kommentarer:

Berit Bilde sagde ...

Border terrieren er skam en alsidig hund, så med den rette hund og den rette træning, så kan du da komme langt.
Pøj pøj med ham!

Paul sagde ...

Tak Berit!

Ulla Kaae sagde ...

Jeg er sikker på, at I vil nå meget langt med Max. Du var jo ikke nørd, da I havde Emmy, så nu kan du da næsten nå himmelen.
STORT til lykke med Max. Jeg synes, det er dejligt, at I igen får (endnu) en BT i huset. For mit vedkommendende er BT den eneste "rigtige" hund.

Held og lykke med Max. Jrg glæder mig til at følge ham. )))

Camilla Johannessen sagde ...

Tillykke med dit valg.. Jeg kender jo ikke rigtig Border Terrieren, men det kan jo forhåbentlig komme til gennem jer :-)

Glæder mig til at se jer træne sammen! :-)

Bluedog sagde ...

Stort tillykke med Max, hvor var det en dejlig nyhed:o)

Glæder mig til at følge Jer og til at møde ham.