torsdag den 5. februar 2015

Selvtræning og challenge


Jeg har selvtræning de fleste af de torsdage, hvor jeg ikke går på rallyhold hos Johanna, og i dag var ingen undtagelse. Anita og jeg havde aftalt at mødes en halv time før og jeg endte med at komme yderligere en halv time tidligere. Så der var masser af tid til både Max og Lille Bjørn.

Med Max arbejdede jeg primært med den challenge, vi har fået til næste rallyomgang hos Johanna. Vi skal gå en rallybane på 120 sekunder. Der er et start skilt + de rekvisitter vi har brug for, men ellers intet, altså ingen andre skilte. Pointen er at vi skal lære en bane udenad, så vi kan gå den knivskarpt med vores hunde.

Der er selvfølgelig nogle regler: Det skal være forskellige skilte, øvelserne må ikke gentages (korrekt første gang) og der er krav til sværhedsgrad: C E Ø B, C E Ø B osv., dog må en øvelse godt ligger over det anførte så C C C C er fx ok. Jeg har lavet banen i mandags, har opbygget den i logiske klumper og har arbejdet noget med at huske sekvensen.

I dag skulle den stå sin prøve i praksis. Jeg havde lavet en bane på 25 skilte, nok mere end der kan nås på 120 sekunder, men for en sikkerheds skyld.

Først huskede jeg at gå banen uden hund. Derefter gik jeg det to gange med Max, med passende belønninger. Og endelig en gang efter at Anita og Osseau var kommet, og det var noget distraherende for Max kunne jeg godt mærke. Men i øvrigt gik han som en drøm.

Lille Bjørn gik – bortset fra fællesøvelser – stort set et helt LP3-program. Der er detaljer der fungerer (bliver bedre) og noget der driller, men samlet var jeg mere end almindeligt tilfreds med ham. På drillesiden er at han selv stoppede i et indkald og at han gik på Anitas værsgo i indkald fra felt. Positivsiden var bl.a. at hans vendinger i fri ved fod mv. er blevet superskarpe. At han tager stillingsskiftene på første kommando og stort set holder positionen. At han holder apporten /næseprøvepinden i afslutninger. At han lavede en fantastisk positioner under gang. Jeg føler virkelig at grundniveauer er blevet hævet.

Skøn selvtræning!

Ingen kommentarer: