tirsdag den 3. februar 2015

Mandagsrallychampionnørdetræning og tirsdagsLPforstyrrelsestræning

Mandagsrallychampionnørdetræning

Mandagstræningen i rally med Christina og Lone kører videre på bedste vis. Lone har beskrevet den i sin blog i går  og jeg er ganske enig med hende.

Jeg plejer at lukrere på de baner, vi bruger mandag, til mine onsdagshold. Men denne gang var det modsat, vi brugte min åben klasse bane fra i onsdags.

Den blev brugt til venstre- og højrehandling, og vi improviserede nogle skilte, hvis vi ville have det lidt sværere.

Ved siden af var der fokus på kegler og felt (der var lige noget der skulle trænes efter sidste uge …) og tredobbelt spring.

Hyggeligt og fornøjeligt.

Max gik ret godt det meste af tiden, og jeg arbejder virkelig med hans fokus frem til sideskifter, og alligevel mistede jeg et springvand 3-4 gange :-(

Efter at Megan var blevet varmet ordentlig op gik hun også meget fint, bl.a. åben klasse banen på højre side. Hun var på i præcis 20 minutter (timet) og Max resten af tiden.

Anja havde hold i hallen lige bagefter og vi bad om forslag til vores træning næste uge. Det kom hurtigt: forstyrrelser, tempo og præcision. Tjek!

TirsdagsLPforstyrrelsestræning

I dag startede februarrunden af LP-træningen hos Susanne, vi var kun tre og vi havde fokus på træning med forstyrrelser.

Sikken en masse vi nåede.
  1. Hund søge plads
  2. Hund sendes om slalompind (for at få tempo) og søge plads. Jeg fandt hurtigt ud af at det kunne Lille Bjørn godt (løbe om pind) og såmænd også cirkle om den.
  3. Fri ved fod. Susanne sad i midten. Der var lagt en cirkel af legetøj om hende. Vi skulle gå fri ved fod rundt om legetøjet og efterhånden ind omkring hende, hvor hun også lokkede med godbidder. Lille Bjørn var totalt sej, og var på stort set hele tiden. Selvom der var lidt der skulle tjekkes undervejs, så kom han hurtigt tilbage hver gang.
  4. Så skulle hundene dækkes af ved legetøj, førerne ind til Susanne og vi skulle lave tre stillingsskift. Stå, sid, dæk. Lille Bjørn bakkede i sit (perfekt!) og rørte sig ikke ud af flækken – fantastisk flot!!!
  5. Så en almindelig apportering, hvor apporten skulle smides mellem legetøjet. Intet problem for Lille Bjørn som ovenikøbet kom lige ind og holdt apporten!!!
  6. Så en dirigeret apport, hvor apporterne blev lagt ved legetøjet og den, der skulle hentes mod feltet. Lille Bjørn løb direkte ud, kiggede lige på legetøjet, tog apporten og kom flot ind. Verdensklasse!!!
  7. Så fremsending, først bare forbi legetøjet, så forbi en stol og endelig forbi stol med Susanne på. Det sidste blev lidt for svært, og vi måtte tættere på. Men jeg kunne også se på Lille Bjørns udløb, at han var træt. Det var virkelig træning, der krævede meget løbearbejde i dag.
  8. Næseprøven gik da også galt. Han diskriminerer helt tydeligt ikke, når han er træt, så næste gang er det aftalt at vi igen slutter med næseprøve, men jeg varmer op med pinde uden fært, godbidder indimellem, og dermed igangsætning af diskriminering. Vi ser om det lykkes.
  9. Til allersidst skulle jeg prøve et indkald, og det var ok, men hans tempo cirka 60 % af normalen. Han var virkelig træt.
Superdejlig træning, tak Susanne!

Ingen kommentarer: