onsdag den 8. juli 2015

Nørdetræning


Tre skønne hunde, en dejlig onsdag morgen og en mennesketom strand

Jeg besluttede ret tidligt i dag, at det ikke gav mening at tage Max med til aftenens undervisning. Tanken var at han skulle arbejde mens der var en løbsk tæve på rallyholdet, men jeg kunne ikke lige se fornuften, da jeg skulle planlægge det i detaljer. Så Max var hjemme og jeg havde fokus på aftenens LP- og rallytimer.

Vejret var med os. 15-16 grader, overskyet og kun en enkelt byge. Fint vejr at træne hund i. På LP-holdet talte og arbejdede vi en del med kriterier: længere afstand til felt, længere afstand til stillingsskift, belønne at holde position når apport kastes osv. osv. Vi fik også talt om flere af de nye øvelser i LP, som perfekt bygger op til de højere klasser.


Rallyspecialtimen havde 5 af de skrappe ekvipager med, så undervisningen var planlagt derefter. En tre-delt bane, hvor alle skulle gå en runde stræk 1, derefter en runde stræk 2 og endelig en runde stræk 3. Og til sidst skulle de gå en fuld bane, med mulighed for at springe skilte over eller justere undervejs.

1. stræk var med fokus på bakning.
2. stræk med fokus på sitter – 9 skilte heraf to ikke stationære sideskifter – og i alt 20 sitter.
3. stræk havde fremsendinger (felt, spring, kegle) og positioner under gang.

Som fri bane var der nogle blanke skilte og 5 kegler, som kunne anvendes alene med fantasien som begrænsning.

Igen var der anledning om at sætte kriterier og træne over det krævede niveau. Der er nogle hunde, der ser ud som om de har lært at bakke et bestemt antal skridt og er belønnet for stilstand – i modsætning til hunde der bakker, indtil de får en anden kommando.

Alle gik hjem med masser af gode oplevelser i bagagen – og jeg fik lige anledning til at komme med et råd om fokus fra Lanny Basshams “With Winning in Mind”. Hold fokus på nuet. Oversat til rallysprog: Hold fokus på hvordan du støtter din hund bedst muligt på det næste skilt. Glem hvordan forrige skilt gik (specielt hvis det ikke godt) og tænk ikke på det efterfølgende skilt; for begge dele tager fokus fra processen, som er at støtte din hund bedst muligt hele vejen herunder 100 % ved hvert skilt på banen.

Ingen kommentarer: