tirsdag den 21. juli 2015

Nye tider – travlt med træning

Tirsdag morgen - ikke meget sommerstemning

Jeg er nævnt i tre blogs indenfor den sidste uge, og jeg vil gerne kvittere for at jeg har læst alle tre. Jeg har bl.a. kvitteret ved at bruge to af titlerne som titel på min egen blog :-)

Den første er Annies Rally specialtime. Jeg vil ikke skrive, hvad hun roser mig for, jeg synes I selv skal læse bloggen, hvis I ikke allerede har læst den.

Den anden er Anitas Travlt med træning, om at træne tricks, HTM og LP og holde fokus på det vigtigste hele tiden.

Den tredje er Connis Nye tider, som også handler om at træne flere discipliner, og også om at erkende at hundene bliver gamle på et tidspunkt og ikke kan så meget mere.

Lige crash-versionen af min situation:
  • Megan 12 år rally championklasse, Reserveliste til DM, på vej til Årets hund
  • Lille Bjørn 8 år, LP3, kæmper for sin næste pind
  • Max 4 år, rally ekspertklasse, kvalificeret til DM og Årets Hunde, LP3, glæder os til de nye regler uden 4 minutters fællesdæk, træner mod FP3, HTM1-novice
  • Har for få måneder siden fået fokus på vigtigheden af den mentale del af (hunde)sporten, bruger coach og arbejder meget med den mentale del.
Jeg træner altså med 3 hunde og med mig selv. Megan og Lille Bjørn ”kun” i en disciplin, Max i fire.

Det betyder - i endnu højere grad end tidligere - at den enkelte træningssession er planlagt og med konkrete mål.

Med de dramatiske ændringer der er sket inde i mit hoved er der også sket betydelige ændringer af min måde at tænke træning på. Jeg er - inspireret af min nye guru Lanny Bassham - begyndt at føre Performance Journal i stedet for træningsdagbog.

Så der er nu fokus på alt det positive og på konkrete forbedringsområder.

Til dagens træning i Benløse med Anita og Lonni havde jeg Megan og Max med. Sikken en optur!

Megan fik fornøjelsen at prøve et par de starter, som jeg har forberedt til min rallyspecialtime i morgen, og gik virkelig godt. Jeg skal godt nok kæmpe for at holde hendes fokus, men så fungerer det også. Ikke noget med at give op, bliv ved, acceptér ikke en afmelding, og hun gik som en drøm. Hun er en ganske ældre dame, og hun kan ikke træne ret længe ad gangen. Vi trænede cirka 15 minutter for fuld damp og så ikke mere. Det fungerer fint.

Egentlig ville jeg have haft Lille Bjørn med og trænet LP med ham, men han blev udskiftet med Max pga. varmen … 24 grader er noget over den optimale driftstemperatur for Lille Bjørn, så Max kom med.

 Det var tydeligt at Max var ekstra opmærksom på omgivelserne på det nye område, men ellers gik han flot, først de korte rallybaner, og så lidt felt.

Det egentlige fokus var fællessit, som vi sluttede med. Jeg tror han sad først 15 sekunder (belønning) og så lidt længere tid, hvor jeg var i gang med at gå i skjul bag Lonni, men Anita fik mig til at gå tilbage og belønne … Ja, Max sagde ikke en lyd og der gik måske 45 sekundser!!!

Fantastisk træning!!!

I morgen tidlig står den på træning med forstyrrelser i Søborg – Max og Lille Bjørn skal med.

Ingen kommentarer: