torsdag den 30. juli 2015

HTM-supertræning og LP-status


Lille Bjørn i fællesdæk
 
Conni skrev forleden til Anita og mig, og spurgte om vi havde lyst til at træne HTM et par timer. Da vi alle har ferie, var der hurtigt lavet en aftale; vi mødtes i morges til træning i hallen i Ringsted.

Anita, Conni og jeg er nogle af de garvede nørder og instruktører, vi er rallydommere, vi har trænet og konkurreret LP i mange år, og så mødtes vi i dag for første gang for at træne den for os alle ganske nye disciplin HTM – og lidt færdighedsprøver blev det også til.

Det var nogle fantastiske timer!

Hold da op hvor er det sjovt at iagttage og kommentere de andres programmer, og hvor er det skønt at få nogle kontante og anvendelige tilbagemeldinger.

Det er noget HELT andet end LP og rally, som jeg har nævnt tidligere. Der er ingen objektiv facitliste, og så bliver det ekstra spændende at diskutere hvordan de enkelte elementer og helheden virker, og hvad det betyder hvis et element (fx en position eller en overgang) ændres eller udelades.

Meget inspireret af træningen hos Anja i går gik vi alle fuldt program med hund og musik, og fik tilbagemeldinger. Derefter arbejdede vi med fuldt program med hund og music samt med styrede afbrydelser.

Det med afbrydelser med belønning er bare et hit for alle tre hunde, og Max havde en hel anden attitude, da han opdagede det.

Jeg fik fantastisk input til den første del af mit program: Ved at gå mere ind i ”mand går tur med hund”-rollen får jeg et meget mere spændende udtryk (væk fra LP fri ved fod) og Max var bare på hele tiden, for nu var det jo sjovt.

Til sidst fandt vi pludselig på, at vi skulle se hvor langt vi hver især var kommet med vores FP-programmer, så der blev til en FP1, FP2 og FP3.

Max gennemførte næsten en fuld FP3, og jeg var vildt imponeret af ham. Momenter, vi har arbejdet hårdt med, sad pludselig lige i skabet, bl.a. en perfekt Beg (Bamse) og to spin bag førers ryg er også meget tæt på færdig. Cirkle tre gange om genstand, jeg tog en støtte til et agilityspring, og det gik han rundt om uden videre. Næsemarkering havde jeg ikke forberedt, så jeg satte min nummerskilteholder (den jeg har om armen til prøver) på en springstøtte, og så markerede Max da bare den perfekt.

For hulen hvor en han dygtig!!!

Jeg var ganske høj efter den træning, vi er virkelig i god fremgang med HTM og FP, og det var bare totalt hyggelig træning.

Til aften havde jeg Lille Bjørn og Max med til den sidste gang LP/Mix hos Johanna. Fokus var på Lille Bjørn, der skal til LP-prøve på lørdag. Status:
  • Fællesøvelser: Ok
  • Fri ved fod: Kun trænet ganske korte pas
  • Stillingsskift: Interessant, han kunne ikke i solen, da vi kom over i skygge kunne han. Det var simpelthen for varmt for ham at arbejde i solen, og han pustede fra vi startede. I skyggen trak han vejret normalt og performede meget bedre.
  • Dirigeret apport: Johanna valgte den store apport, for at han kunne se den, så dirigeringen var lige i øjet, og sørme om han ikke også kom ind med den store apport, som var lige på kanten at han kunne bære den.
  • Springapport: Flot og hold i afslutningen.
  • Positioner under gang: Ok.
  • Indkald: Ok.
  • Fremsending: Ok.
  • Næseprøve: Første øvelse, i solen, han markerede den rigtige men endte med at smide den og komme med den forkert, anden gang var ok. Når han har det for varmt er det meget svært for ham og diskrimere, så det var ok.
Samlet set ser det fornuftigt ud, så vi er klar til på lørdag, både teknisk og mentalt.

Indimellem var Max på banen, og vi fik udover apportering, positioner, indkald og felt arbejdet med diverse HTM-positioner og tricks.

Dejlig træningstime, som altid nogle nye iagttagelser og ideer fra Johanna.

En virkelig skøn træningsdag.

Ingen kommentarer: