lørdag den 3. september 2016

The Times They Are A-Changin'

Fantastisk lørdag morgen på Solrød Strand

Jeg kan helt ærligt sige, at jeg ikke har trænet overhovedet med hundene siden DM. Der var ikke planlagt noget og jeg er ikke tilmeldt nogen hold, så der har været god tid til at mærke efter, hvad det egentlig er jeg gerne vil med hundene.

En af tankerne har været helt at stoppe med hundetræning. Megan og Lille Bjørn ville sikkert synes det var ok at blive pensioneret, Max skulle jeg sikkert finde på noget med; ikke noget konkurrencerelateret, men han skulle nok få det sjovt, måske sjovere end til konkurrencer …

Når jeg mærker rigtigt efter, så er svaret: det er ikke dér, jeg er nu.

Det næste mål er, at alle tre hunde skal kvalificeres til Årets Hund finalen i rally i Herning den 6. november. Lille Bjørn og Max regner jeg for sikre, Megan er sikker, hvis hun består rallyprøven 17. september 2016. Det forudsætter, at hun får ok fra Thomas Ingvorsen den 15. september, ellers må vi håbe på afbud.

Ellers bliver 15. oktober på Samsø måske hendes sidste rallyprøve. Eller måske var prøven den 28. august i Hasle den sidste? Jeg véd det ikke, og er glad for ikke at vide det,

For jeg kigger længere frem, og jeg har et helt klart mål om at alle tre hunde skal til DM 2017 i rally. Lille Bjørn skal fortsætte i ekspertklasse, han har pt. 92 point, og det skal forbedres, for at komme til DM. Det skal vi nok komme.

Max har pt. 94 point i championklasse, han skal nok komme med. Vi fortsætter til kvalifikationsprøver for at forbedre dette resultat.

Megan har pt. 93 point i championklasse, hun skal også nok komme med, men jeg satser på at 93 point er nok, hun skal næppe til flere kvalifikationsprøver.

Hvad med Max og HTM/FS? Vi træner videre, jeg er tilmeldt prøver 15. oktober (Samsø), 5. november (Garbogaard) og 18. december (Hangar 17) og derefter træffer jeg den endelige afgørelse. Målet er helt klart, at arbejde videre med Max i begge discipliner. Jeg er sikker på, at jeg har redskaberne, relationerne, viljen, og trænerne til at arbejde videre med ham indenfor begge discipliner.

Den igangværende weekend står i rallyens tegn.

I dag dømte jeg rallyprøver i Rhodesian Ridgeback Klubben – kun for egen race – og Catja, som stod for den del af arrangementet, var på kanten af at ville aflyse, fordi der kun var 5 tilmeldte; men naturligvis blev det gennemført.

Da jeg kom frem til prøvearealet ved Strøby Idrætscenter fik jeg overtalt nogle Ridgeback-folk - som jeg vidste trænede rally - til at efteranmelde til rallyprøven, og pludselig var der 9 tilmeldte, og sikken en prøve jeg oplevede!

Alle 9 ekvipager bestod. Der var 81, 95, 99 og 100 i begynderklasse, 99 og 100 i øvede klasse og 91, 97 og 99 i ekspertklasse, hvor de sidste to fik deres andet certifikat.

Det var en usædvanligt stor fornøjelse at dømme de 9 ekvipager. Det kan godt være at Ridgebacken ikke har ry for at være den mest oplagte lydighedshund, men ALLE førere til denne prøve havde det skønneste samarbejde med deres hund, og det var til at blive helt høj af!

I morgen står den på Sydkystens Hundeskoles rallyprøver i Osted, med Anita som dommer. Jeg er tilmeldt med Max, og Megan – som var tilmeldt - er udskiftet med Lille Bjørn.

Vejrudsigten for i morgen lyder ikke spændende, det skulle bliver ret kraftigt regnvejr det meste af dagen.

Lidt har jeg lært: HVIS jeg går op, skal det være fair overfor hundene. Jeg glemmer bestemt ikke, at jeg var unfair overfor Lille Bjørn i Roskilde til Jubilæumsprøven tidligere i år, hvor det også regnede voldsomt. Med de ambitioner, jeg har med ham, vil jeg bare droppe prøven, hvis vejret/banen ikke passer til os, for han skal ikke have en dårlig oplevelse på en rallybane.

Det samme er naturligvis tilfældet med Max.

Så når banerne bliver slået op i morgen 8:30 vil de blive studeret med ekstra interesse, samtidig med at vejret over Osted vil blive fulgt nøje. Jeg har lovet Kirsten, at mindst Lille Bjørn kommer hjem hurtigt, hvis banen ikke er bjørneegnet :-)

Ingen kommentarer: