fredag den 23. september 2016

Hvis … status og planer

Torsdag morgen på Solrød Strand

Jeg bliver stadig ret glad af at tænke på, at jeg nåede mit ambitiøse mål om at alle tre hunde skulle kvalificeres både til DM i rally og til finalen i Årets Hund i rally. Det er det perfekte tidspunkt for mig at gøre status og overveje planerne for alle tre hunde. Mærke efter, hvad der giver mening, hvad jeg har af ambitioner, og hvad jeg har lyst til at arbejde med.

Megan har jeg ganske få planer med. Hun skal med til Samsø 15. oktober, det bliver måske hendes sidste officielle rallyprøve(r), og så til finalen i Årets Hund 6. november. Hun har 93 point til DM-kvalifikationslisten, og hvis det rækker til en kvalifikation til DM 2017, så kommer hun med, hvis det giver mening til den tid ... så er hun over 14 år. Hun er ikke tilmeldt andre rallyprøver, hvis hun skal deltage i noget næste år bliver det meget begrænset.

5. oktober starter hun på Noseworkhold. Det er en disciplin, jeg regner med at tage op med alle tre hunde, så Megan kan ligeså godt være den, jeg starter med.

Lille Bjørn har jeg heller ikke de store planer med. Han bliver som tidligere nævnt i rally ekspertklasse, han skal med til Årets Hund finalen, og vi regner med at gå efter både DM og Årets Hund i 2017. Han får bestemt også lov til at komme i gang med Nosework.

Max og jeg har store planer, eller rettere jeg har på vores vegne :-)

Helt overordnet skal vi udbygge vores gode relationer. Der er sket store forbedringer de seneste måneder, og jeg klør på med målrettet træning og udvalgte kurser, for de to oplevelser til rally i weekenden i Ballerup er værd at bygge videre på. Hvis den følelse kan bringes med til de kommende prøver – og det er min opgave at sikre det – så kan Max og jeg være fantastiske sammen.

Han skal naturligvis med til Årets Hund-finalen, og jeg går målrettet efter DM-kvalifikation og kvalifikation til Årets Hund-finalen 2017.

I HTM/FS går træningen nu for alvor i gang, jeg har et par træningsseancer med Anita inden 15. oktober på Samsø, jeg er tilmeldt 5. november på Garbogaard og 18. december i Hangar 17. Jeg har mentalt slettet stort set alle 2016-konkurrencer fra bevidstheden, og jeg kan mærke at Max og mit samarbejde nu OGSÅ fungerer rigtigt godt i HTM/FS.

Vi skal have udbygget rutinen i begge programmer ved træning, og så går vi op og får nogle fantastiske oplevelser sammen ved de kommende tre prøver.

Hvad der videre skal ske, kommer an på to ting. Først og fremmest mine oplevelse af hver prøve (og det gælder ALLE discipliner: rally, HTM, FS, …). Sekundært hvad det indebærer resultatmæssigt. Der er forskel på tre gange Great sammen med tre gange ikke-bestået og alle mulige andre kombinationer.

Måske skal jeg fokusere på én eller to discipliner.

Det kommer an på …

Hvis …

I morgen starter Anita og jeg årets anden udgave af Rallyinstruktøruddannelsen i Sydkystens Hundeskole. Vi glæder os begge ret meget ... at hjælpe andre med at nå deres mål kan næsten måle sig med at arbejde med at nå sine egne mål!

Ingen kommentarer: