søndag den 4. september 2016

Max kører med klatten

Paul uden Max, Birgit med Chili, Anita og Christina uden Tempo :-)

I dag stod den på rallyprøver i Sydkystens Hundeskole i Osted med Anita som dommer. Vejrudsigten er blevet fulgt nøje de seneste dage, og det lød bestemt ikke rart med de regnmængder, der var stillet i udsigt. Men heldigvis blev det ikke nær så slemt som varslet.

Som jeg skrev i min blog i går ville jeg vurdere situationen på dagen, og beslutningen blev taget inden jeg kørte: Lille Bjørn blev hjemme. Han er ikke vild med regnvejr, og det var en ”ligegyldig” prøve, så hvorfor risikere en dårlig oplevelse uden grund?

Max har ingen problemer med vand, så han kom med.

Sydkystens Hundeskole har efterhånden en del erfaring i at arrangere rallyprøver, og det kørte bare rigtigt effektivt, vi synes næsten det er for nemt, når der kun er én prøve :-)

Vi startede med championklasse med 8 ekvipager, og Max som nr. 2. Opvarmningen havde været lige som planlagt, og jeg havde samme gode fornemmelse, som ved sidste søndags prøve i Hasle. Vi startede med en højrespiral, hvor Max var flot på, og derefter kørte det bare fint. Hver gang han var på vej lidt for langt væk fik han en støttekommando. Jeg fik at vide at halen bare havde kørt på ham hele tiden, og jeg havde virkelig en god følesele hele vejen. Lækkert!

Alle 8 i championklassen bestod. Max blev nr. 3 med 95 point og en tid der var 0:62 sekunder hurtigere end nr. 4 (som også havde 95 point). Nr. 2 blev Birgit og Chili i deres debut i championklassen med 98 point og Christina og Tempo vandt med 100 point.

Christinas nevø Sebastian var med for at gå juniorklasse med Tempo, og da både Christina og jeg vist er lidt nørdede, fik vi den idé, at Sebastian også skulle gå juniorklasse med Max. Efteranmeldelse blev foretaget og Sebastian og Max fik trænet lidt sammen. Jeg tror højest det var 15 minutter.

Banegennemgangen hjalp Christina med og rækkefølgen i juniorklasse med i alt 3 deltagere blev at Sebastian startede med Tempo og sluttede med Max.

Banen med Tempo gik fint, indtil cirka halvvejs, hvor Tempo besluttede at han ville ud til Christina.

Derefter varmede Sebastian op med Max sammen med Christina, mens jeg krøb i skjul i dommerteltet, hvilket dog viste sig at være helt unødvendigt. Sebastian og Max havde den dejlige kontakt og det skønneste samarbejde, det var virkelig fantastisk at opleve. Kun sidste skilt sit-dæk-gå rundt om lykkedes ikke, jeg havde glemt det med bliv-kommandoen, som Tempo jo ikke skal have. Det kostede 13 point, derudover var der trukket 10 x 1, så de bestod med 77 point.

Hvor sejt er det lige at gå op med to hunde som nr. 1 og 3 i klassen, og bestå med 77 point med en hund man har trænet med i 15 minutter?! Jeg er bare vildt imponeret af det samarbejde, så jeg håber samarbejdet fortsætter, så Max kan føje en rally juniormestertitel til CV’et!

Max benyttede præmieoverrækkelsen i Juniorklasse til at aflive præmien :-)

De 77 point rakte til en placering som 2. vinder og klubmester i Sydkystens Hundeskole i juniorklasse. Stort til lykke til Sebastian!

Ingen kommentarer: