tirsdag den 20. september 2016

Livsstils- og Kognitionsopfølgningen 2015

Morgen

Jeg fik for en måned siden en invitation til at deltage i et videnskabeligt forskningsprojekt Livsstils- og Kognitionsopfølgningen 2015 (LIKO-15). Projektet har sin egen hjemmeside, hvorfra jeg citerer: ”Det overordnede formål med projektet er at undersøge betydningen af sociale forhold, helbred og livsstil, herunder alkoholforbrug og rygning, for ændringer i tænkning og problemløsning gennem voksenlivet.

Jeg synes det lød spændende og tilmeldte mig, og i dag var jeg så til små 2 timers arrangement, hvor vi fik en kort gennemgang af projektet, skulle gennemføre en psykologisk test og derefter svare på en stribe spørgsmål om sociale forhold, helbredsforhold og livsstilsfaktorer.

Testen var BPP (Børge Priens Prøve), som indeholder i alt 78 spørgsmål, og var helt den samme, som vi skulle gennemføre, da vi var til session. Dvs. det kan objektivt konstateres, hvordan tænkning og evne til problemløsning (kognition) har ændret sig i perioden. Det kan så analyseres i forhold til vores svar på spørgsmålene om livsstil.

BPP tager 45 minutter og består af fire delprøver, med spørgsmål om matricer, talrækker, ordrelationer og figurer. Jeg scorede 66 ud af 78 og jeg har bedt om at få resultatet fra sessionen, hvilket vi ekstraordinært har fået mulighed for. Jeg er ret spændt på resultatet, ikke at det kan bruges til noget :-)

Der var ikke noget med hunde, anden end indirekte i forbindelse med spørgsmål om, hvor meget man motionerede. Jeg er overbevist om, at mennesker, der har hunde, har det bedre og sjovere end mennesker uden hund, og vi der er hundenørder, har det endnu bedre og endnu sjovere ;-)

Efter aftensmaden fik jeg lyst til at gå en tur med Max alene, så vi sneg os ud, mens de to andre hunde hjalp Kirsten med opvasken.

Max på "den anden badebro"

Vi gik ned til badebroen ved Staunings Ø og vi nød den skønneste solnedgang, Max fik leget med en golden og jeg fik lavet et par flotte indkald.

Specielt det sidste var sejt. Vi havde mødt den anden hund på vej ud, på vej hjem så vi den på afstand, Max var løs og løb, og jeg stoppede ham, da han var i fuld fart på vej væk (små 10 meter fra mig) og masser af belønning. Det gjorde jeg to gange og så fik han lov at løbe.

Aften

Vi gik måske tre kvarter, og den mentale energi sådan en tur giver er uforlignelig.

Ingen kommentarer: