torsdag den 27. august 2020

Otto og rally – status

Området lige bag træningspladsen
Jeg har ikke gået på rallyhold med Otto, selv om jeg længe har været på jagt efter noget passende. Men skæbnen ville, at jeg umiddelbart efter at han havde været oppe første gang den 1. august faldt over et rally øvet hold, som lød helt rigtigt. Det blev udbudt af Lise Sørensen, Heartland Hundecenter, som bl.a. har gennemført Rallyinstruktøruddannelsen hos Sydkystens Hundeskole, og som jeg kender som en virkelig dygtig instruktør. Derfor var betænkningstiden meget kort, inden jeg tilmeldte.

I dag var Otto og jeg så til den første træning på et dejligt træningsområde i Albertslund, et lille luksushold, hvor vi i dag var 3 ud af 4.

Mine høje forventninger blev fuldt ud indfriet.

Vi havde en individuel runde, med fokus på at følge benet ved skridtøvelser, samt stå gå rundt om (belønningsstrategi).

Derefter en banegennemgang af en 11 skiltes bane med dagens fokusøvelser, som vi derefter skulle gå, efter at have formuleret vores kriterier for gennemgangen. Det blev i øvrigt endnu mere udfordrende end jeg havde forestillet mig, fordi Otto gik i totalt snus i perioder …

Jeg synes, at jeg er meget bevidst om mine svagheder i forhold til Otto, men jeg blev alligevel lidt paf over, at Lise i løbet af den første træningstime kunne være så skarp i sine iagttagelser og så præcis i sine tilbagemeldinger, og påpege alt hvad jeg kunne komme i tanker om af svagheder og fejl. Så min træningsplan bliver fluks opdateret med de områder, vi skal have fokus på i den kommende træning; og til de kommende prøver, som jo også er træning.

Jeg kan i flæng nævne:
  • Belønningsstrategi: For hvad, hvordan, hvor?
  • Belønninger, leg i forhold til godbidder
  • Kropssprog: jeg drejer mig og bukker mig og sender mærkelige signaler
  • Forskellige tekniske detaljer i de enkelte øvelser, hvor mange har med belønningsstrategi at gøre 😉
Vi fik en skriftlig tilbagemelding med en særlig hilsen til mig: ”Og særlig til Paul: Husk at trække vejret, og ingen febrilske bevægelser :-)” …

Jeg kan 100 % genkende alle min svagheder, og det er dejligt at få det som feedback fra start, og jeg glæder mig til at arbejde med det hele i fortsættelsen. Tak Lise, det bliver så godt!!!

PS: Min strategi om at holde Otto i begynderklasse indtil videre fik jeg bekræftet fuldstændigt.

Ingen kommentarer: