torsdag den 13. august 2020

Fokus-træning


Det har træningsmæssigt været nogle stille dage efter vi kom hjem fra Bornholm, det trængte både hundene og jeg vist til.


Tirsdag havde vi NW-træning hos Merete ved Jersie Hallen. Både Otto og Max gik virkelig godt, og Otto fik lejlighed til at arbejde med høje søg, bl.a. ét, hvor han skulle løftes, det tog han ret cool.

I eftermiddags trænede Liv og jeg rally i Roskilde. Vi havde aftalt at jeg tog Anitas begynderbane fra Østerlars med. Jeg har nævnt, at jeg havde den rigtige følelse under og efter banen, men der var noget fra Anitas feedback, som nagede, og blev bekræftet af flere gennemsyn af videoen: der er FOR meget stram line.

Så mit træningsfokus, i dag og generelt, er at få mere vedholdende fokus fra Otto. Det er rigtigt fint meget af tiden, så der er bestemt et godt udgangspunkt 😊

Der skete en masse på ganske kort tid.

Først gik vi banen med line, helt prøvemæssigt (men med belønning undervejs), og det gik rigtigt godt. Noget bedre end til prøven.

Derefter arbejdede jeg med Otto, mens Liv varmede op og derefter gik banen. Jeg arbejdede kun med Ottos fokus, og det var fantastisk! Han blev distraheret lidt indimellem, og ganske naturligt, men hans fokus var lynhurtigt tilbage, klik-godbid, og så fuldt fokus, så vi kunne arbejde videre. Det var virkelig lækkert.

Til sidst gik jeg banen uden line på Otto. Det var magisk 💖💖💖

Otto gik som en drøm, der var en enkelt fejl – den vender jeg tilbage til – som blev håndteret med smil og grin, og ellers et fantastisk fokus og fuld kontakt hele vejen igennem. Helt klart den bedste bane, jeg nogensinde har gået med Otto.

Hvad lærte jeg af det: jeg gør mig ubevidst lidt mere umage for at fastholde Ottos fokus, når jeg ikke har line på. Så det gør det jo nemt: fortsæt træning uden line, og kun linetræning op til en prøve.

Så var der fejlen … Jeg har trænet for lidt højrehandling, og jeg har nok undervurderet synkron venstre på højre side, og synkron højre på venstre side, altså de skifter hvor Otto skal vende mod mig mens jeg vender væk fra ham. Så der kommer på højre side helt uprovokerede twister (dreje til højre), så der skal vi have fokus på, at han holder fokus på mig, og lytter til min kommando, i stedet for at gætte. Det er også nu, vi generelt har meget mere fokus på højrehandling.

Max var naturligvis også ude, vi tog en superflot bane på højre side, med lidt championøvelser indimellem. Fed træning også med ham, hans fokus var eminent.


Jeg blev i dag også mindet om, at FS2-programmet med Max skal genopfriskes, vi har ikke gået det i 8 måneder, så det står på planen i morgen. Jeg tror på, at den udvikling Max og jeg har haft i rally vil få en gavnlig indflydelse på FS2-programmet, jeg glæder mig meget til at gå det igen 😊

Ingen kommentarer: