torsdag den 6. august 2020

Flying High

Dæk gå rundt (foto: Mette)
At sige, at jeg svæver på en lyserød sky efter Ottos og min debut i rally i lørdags, ville være en underdrivelse. Jeg har ikke ord for den fantastiske følelse, jeg havde og har indeni. Inden jeg kommer ind på, hvad jeg gør, for at bygge videre på det, skal jeg da lige nævne lidt andet fra hundefronten.

I lørdags var Max også oppe i rally. Der er flere, der har spurgt, fordi han ikke var nævnt i blogindlægget fra lørdag, og det var altså kun fordi det kun skulle handle om Ottos første officielle prøve 😊

Max gik fint, vi fik en 10’er (der var en næsten sit, som jeg chancede på kun var næsten, og men det var en sit), et par ommere og en håndfuld 1’ere. 77 point og en godkendt prøve.

Championklasse Lyderslev
Søndag gik turen til Lyderslev, hvor jeg skulle dømme rally for Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde, som altid et veltilrettelagt arrangement, og i skønne, rolige omgivelser.

Mandag havde jeg en træningsaftale med Mathilde og Mette. Jeg havde lavet nogle mindre ændringer til Anitas begynderbane fra lørdag. Jeg gik selv banen med Otto, og Mathilde gik den fire gange med Max – og det var virkelig flot hver eneste gang. Mathilde skal op i juniorklasse med ham 16. og 29. august, og de er helt klar!

Begynderklasse Hvidovre
Mandag aften havde jeg en aftale med Schæferhundeklubben i Hvidovre, om at dømme et rally begynderhold ved en uofficiel prøve, og jeg havde taget samme bane som ved træningen med Mathilde og Mette med.

Det var en fornøjelse at se det flotte arbejde alle ekvipagerne udførte! Alle bestod med fine point, og der var sket en voldsom udvikling siden jeg så dem i juni. De er så klar til at gå til officiel prøve alle sammen!

Max til NW i Jersie
Tirsdag gik Nose Work træningen hos Merete i gang igen. Otto var i topform fra start, mens Max lige skulle varmes lidt op. Det var dejligt at komme i gang igen.

Jeg skal også nævne, at jeg har tilmeldt Max FS2 den 5. september på Vilhelmsborg. Det er dagen før DM i rally samme sted, og jeg skulle alligevel over lørdag, og jeg håber det kommer til at passe sammen tidsmæssigt.

Hvis Max består, får han mulighed for at tilmelde til DM i FS2 den 6. september. Det vil være lidt problematisk i forhold til at jeg både er ansvarlig for DM i rally og skal dømme, men hvis og hvis, det må jeg se på, hvis vi når dertil.

Mathilde og Max havde kvalificeret sig til DM i rally for tredje år i træk, men desværre kommer de ikke med. Mathildes storebror skal konfirmeres lørdag, og naturligvis skal det prioriteres. I går var jeg igennem en første opdatering af Ottos træningsplan. Mit fokus frem til 1. august har været 95 % motivation, 5 % præcision. Nu skal der arbejdes mere med præcision. Træningsplanen er baseret på den røde tråd i øvelserne, så vi kommer til at arbejde med øvelserne på tværs af begynder, øvet og ekspert, og naturligvis både på venstre og højre side.

I går var jeg også til coaching hos Anja. Anja skrev om morgenen og spurgte om jeg virkelig havde brug for den, og det havde jeg 😊 Jeg havde i så meget behov for at fortælle, hvordan det vi har aftalt, er blevet brugt og har fungeret i den grad. Både i forhold til Ottos debut, og i forhold til Max’ og min prøve, hvor jeg ikke gik i mål. Jeg fik sagt, at hvis jeg for godt 5 år siden, da jeg havde den famøse nedsmeltning med Lille Bjørn, havde vidst, hvad jeg vidste i dag, ville jeg aldrig have drømt om at opsøge Anja som coach, for så havde jeg bare kunne håndtere situationen.

Det var godt det skete den gang, det var godt, at jeg opsøgte Anja, og de nu 19 coachingsessioner over mere end 5 år har været helt afgørende for min mentale udvikling både på hundefronten og i det hele taget!!!

Hvordan skal jeg arbejde videre herfra, hvor jeg er nu?

Jeg synes jeg gjorde alt rigtigt i lørdags i forhold til Otto, og det skal jeg nu arbejde på kunne gøre igen og igen:
  • Fx skrev jeg nogle stikord om morgenen til mig selv, for at minde mig selv om det rette fokus: ”Varm op. Det er træning. Fokus på nuet: Logrende hale, støtte til alt, rose meget. Husk at trække vejret”. 
  • Hvis jeg oveni kan koble et stykke musik til ovenstående, har jeg et anker, som kan skabe yderligere fokus.
  • Jeg varmede op, som jeg havde planlagt. Jeg har aftalt at få filmet vores opvarmning til begge prøver på Bornholm, så jeg kan se hvad jeg gør, og gøre de stærke sider endnu stærkere.
  • Det jeg gjorde bagefter, bare ligge i græsset og kæle med Otto sammen nyde den oplevelse vi havde haft sammen.
Nøgleordet: Flow!!!

Jeg har for længe siden besluttet at blive i begynderklasse med Otto indtil videre. Vi træner naturligvis videre, men konkurrencerne bliver i begynderklasse, så vi kan udvikle os sammen og få en masse gode oplevelser dér. Mit mål er at komme til DM og Årets Hund i begynderklasse i 2021, og så rykke i øvet klasse derefter.

Jeg har overvejet FS med Otto, og det skal nok komme. Men jeg vil ikke forcere det, så tanken om at have et program klar til Samsø i oktober er droppet, vi arbejder med tricks og går op i FP1. Max og jeg skal have frisket vores FS2 op, så vi er klar til 5. september, og også hans træningsplan i rally er opdateret, for der er nogle øvelser, hvor vi skal være noget skarpere.

I morgen går turen til Bornholm, hvor jeg skal have fire feriedage med Max og Otto. De bliver krydret med rallyprøver lørdag og søndag, og jeg er så mentalt klar, som jeg overhovedet kan blive 😊

Ingen kommentarer: