søndag den 9. august 2020

Utilfredshed – hvad er det 😊

Otto i begynderklasse (foto: Ditte)
Jeg sidder i en lejlighed i Gudhjem Feriepark, med Max og Otto snorkboblende ved siden af, efter en skøn miniferie på Bornholm.


Vi kom over fredag midt på dagen. Jeg fik en let frokost på Arnager Røgeri og vi gik en tur på havnen.


Jeg måtte også omkring Snogebæk og have en flødebollesoftice fra Kjærstrup, det hører sig til, når jeg er på Bornholm.

Derfra gik turen til Bølshavn Strandenge, et skønt område, hvor hundene kunne løbe løs og komme ned til vandet.

Vi tjekkede ind på Gudhjem Feriepark, og gik derefter ned til havnen, og jeg fk et glas Orange (det hedder vinen) på Provianten.

Jeg var ikke til den store aftensmad, så vi tog til Allinge og jeg fik en flæskestegssandwich hos Det griser, og hundene en tur på havnen.


Lørdag gik vi en dejlig morgentur ned til strandstien og efter morgenmaden igen til Bølshavn, så hundene kunne løbe lidt frit.

Jeg har ”fundet”, dvs. det poppede bare op, musikken som skal kobles til vores mentale forberedelse. Anton Karas tema til den tredje mand. Den kørte bare, mens jeg gik med hundene, og er du sindssyg, hvor det kunne mærkes helt ind i hjertet. Jeg er vild med musikken og at koble den til lykkefølelsen, når jeg går med hundene, og de ”bare” er hunde, er ubeskrivelig.

Derefter fik turen til Østerlars Stadion, til den første af to dage med rallyprøver. Der var desværre ikke så mange tilmeldte, så det var aftalt at Anita og Amanda skulle dømme alle prøver på nær seniorklasse søndag, som jeg dømte.

Jeg havde for længe siden tilmeldt Max til de to championklasser, som begge kvalificerede til Årets Hund 2020 og DM 2021, og da jeg kun skulle dømme lidt, efteranmeldte jeg Otto, så vi kunne få to gode træningsrunder under prøvelignende, øh under prøveforhold.

Lørdag startede med championklasse og derefter kørte vi nedad til begynderklasse.

Max gik rigtigt godt, men der var altså noget med stå’er … Vi mistede sit-stå-gå rundt om (13 point) og der var 3 andre ommere og en 1’er. Jeg var specielt tilfreds med mit førerarbejde ved at par ommere, hvor jeg fik taget de ekstra, dybe indåndinger, som gave ro. 77 point lyder ikke af meget, men det rakte til en 7. plads og 4 point til ÅH.

Otto skulle på lidt over 15 tror jeg det var, og det var jo træning, for jeg ville ikke under normale omstændigheder have tilmeldt ham en prøve under de omstændigheder – det var i øvrigt også ret lunt.

I praksis blev der justeret lidt på planerne (som man naturligvis skal gøre, når det giver mening), og opvarmningen med ham blev tæt på nul, for der var simpelthen ikke overskud til mere, hverken hos ham eller mig. Tak til Charlotte for video.


Kontakten var der hele vejen, helt som den skulle være, og vi blev kun trukket fire point for to stramme liner og to langsomme reaktioner mener jeg.

Når en træningsrunde resulterer i 96 point, er det svært at være utilfreds, det blev til en 2. plads.


Lørdag aften spiste Anita, Amanda og jeg middag på Spektakel i Gudhjem. Deres betjening var ikke imponerende, for at sige det pænt, men maden var fantastisk, og det var superhyggeligt at sidde ude i det fantastiske vejr og nyde det uovertrufne selskab, maden og vinen.

Det var i den sammenhæng jeg sagde, at jeg ikke havde noget at være utilfreds med efter sådan en dag, og det resulterede naturligvis straks i, at det skulle være titlen på næste blogindlæg.


Morgenturen i dag var i det skønneste vejr.

Efter morgenmaden gik turen igen til Østerlars Stadion, rækkefølgen af klasserne var modsat af lørdag, så Max skulle op i først. Tak til Charlotte for video.


Opvarmningen var kortere end normalt, for det var ret lunt fra morgenstunden, men hans fokus var som det skulle være. Der var et sted mellem skilt 3 og 4, hvor han stoppede og snusede, og der kom nogle strategiske stramme liner, så vi endte med 8x1’er fradrag. Ottos fokus var, som det skulle være, hans hale logrede og han var på hele vejen.

92 point rakte til en 4. plads og en ekstraordinært tilfreds fører. På de tre prøver 1., 8. og 9. august har Otto med 96, 96 og 92 point fået sin første titel RBM, og har han fået 9, 12 og 7 point til ÅH, som vi naturligvis skal deltage i, hvis vi kvalificerer os.

Championklassen var sidst i dag, og dermed skulle Max op i den værste varme. Han fik vand over sig, opvarmningen blev kortet ned, og vi gik en ret fin bane. Der var to ommere og en 1’er, 93 point rakte til en 4. plads og 7 point til ÅH.

Da vi kom tilbage, fik jeg en øl, hundene fladede ud.

Jeg havde ikke spist noget siden morgenmaden og overvejede forskellige muligheder, men i virkeligheden var jeg slet ikke sulten, så efter at have konsulteret Kirsten købte jeg tun, agurk og tomater i den lokale Brugs, og fik et enkelt og skønt måltid. Og lidt rosé til 😉

Jeg kan garantere for, at der ikke bliver de store udskejelser her i aften!

I morgen bliver det stille og roligt, og hundene skal have nogle gode ture, inden vi tager hjem.

Tak til Ditte og Co for et superflot arrangement. Tusind tak til Anita og Amanda for som altid dejligt selskab. Og sidst men ikke mindst tak til Max og Otto for at yde deres allerbedste igen igen.

Ingen kommentarer: