onsdag den 28. oktober 2020

(Love) Forever Changes


Et af min ungdoms absolutte favorit bands var Love. Deres tredje album var ”Forever Changes”, og det er jo en fin titel i tider i bestandig forandring.

Det med konstant forandring var jeg nødt til at søge efter, og igen kom jeg tilbage til det gamle Grækenland og i dette tilfælde Heraklit (540-480 fvt.), se i Wikipedia: ”For Heraklit forandres verden ustandseligt: Panta rhei (= "Alt flyder"). Et af hans fragmenter lyder: "Man kan ikke bade to gange i den samme flod" – for det vand, man stiger op af, flyder videre, så næste gang bader man i noget andet vand. (Eller også er man selv blevet en anden).”

Det er så sandt, så sandt.

Det svære er for mange, at anerkende, at der sker forandringer hele tiden. Vi er mange, der i bund og grund godt kan lide at tingene er, som de plejer at være. Skrevet med et glimt i øjet, af en person, som i hele sit professionelle liv har arbejdet med forandringsprojekter.

Jeg har i et blogindlæg 8. oktober Life's Full O' Consequence skrevet om forandringer i mit liv gennem de sidste to år.

Min tilværelse i dag er på mange områder meget forskellig fra den for et år siden. Der har været samfundsmæssige påvirkninger (Covid-19 som den mest ekstreme), arbejdsmæssige påvirkninger og private påvirkninger. Jeg er bestemt også en anden, end jeg var for et år siden.

Jeg synes bestemt også at Corona er træls, men jeg er også bevidst om, at det ikke er midlertidig situation, det er en konstant forandring af vores samfund. Det giver ikke mening at ønske tiden tilbage til før Corona, men det er et spørgsmål om at navigere i forhold til den aktuelle situation.

Jeg synes ikke det var fedt at skulle regulere Sydkystens Hundeskoles rallyprøve 7. november, så den lever op til de gældende retningslinjer. Men det er vilkårene, og at aflyse ville for mig være at resignere, og det er verden bestemt ikke til. Fordi det var muligt at holde prøven på en nogenlunde hensigtsmæssig måde.

Mange prøver vil blive aflyst og med god grund, og det kan jeg godt forstå.

Det er bare vigtigt, helt banalt sagt, at fokusere på, hvad der er muligt, fremfor at resignere. For at afvente, at situationen bliver som før Corona, tager i bedste fald lang til, og i værste fald er det spild af tid.

Jeg har mentalt arbejdet en del med den ændrede situation, både personligt og i bredere perspektiv. Jeg har et ugeprogram, som er meget anderledes end for et år siden. 3 ugentlige fitness-timer. 3 ugentlige hundetræningstimer (alle samme dag). Meget få officielle prøver. Hjemmearbejde hver dag. En masse forandringer i øvrigt på mange forskellige planer.

Jeg vil være en del af forandringsprocessen, ellers kan jeg lige så godt sætte mig i et hjørne og resignere, og det gider jeg altså ikke.

Og så vil jeg godt afsløre, at jeg har betalt 109 kr. for at få Ottos to titler, RBM og NW1, registreret. Det er ikke vigtigt for menneskeheden, men for mig var det to vigtige milepæle, og jeg synes det er fedt, at se dem på Hundeweb. De repræsenterer begge mål, som stod på min liste, men bestemt ikke i år, og det har gjort dem ekstra kærkomne.

Forandring fryder 😊

Ingen kommentarer: