onsdag den 8. juni 2022

Max, Paul og Rally

Max og Paul (hundefoto.nu)

På lørdag har vi den første at to obligatoriske samlinger for landsholdet, der skal repræsentere Danmark ved NM 2022 den 25.-27. november. I den anledning har jeg skrevet denne korte introduktion. 

Max (Borderhouse Terranova) er en border terrier, han er født 14. juni 2011, han fylder 11 år om 6 dage. Alderen påvirker ham på ingen måde, og når han leger med lillebror Otto, som bliver 3 år om 9 dage, bemærker man ikke aldersforskellen. 

Max og jeg har trænet og konkurreret i flere forskellige discipliner. I LP (LP2), i færdigheder/dog dancing (HTMF HTM2 FS1 TKP(US)) og i Nose Work (NW1). Vi har på været på landsholdet i 6+ (en disciplin i dog dancing) og det var en fantastisk oplevelse. 

Først og fremmest har rally fyldt meget. Max debuterede den 3. juni 2012 og har siden opnået bl.a. DKRLCH RJM RLD-F (SE) DKRLSCH RLCHB RLCHS. Vi har været til 265 officielle prøver med mig som fører, 41 med juniorhandler og har været til DM 6 gange og ÅH-finale 7 gange. 

Paul nærmer sig hastigt de 70 år, arbejder fuldtids som projektleder i Nets, har været gift med Kirsten i 42 år, har en søn Christian, en svigerdatter Sandra og tre børnebørn: Frasse (8 år), Leo (6 år) og Leah (3 år). De bor i Oxie udenfor Malmø, 50 minutters kørsel fra Solrød Strand, hvor vi har boet siden 1979. 

Min fritid bliver brugt meget på hunde og ikke mindst rally. Jeg gik min første rallyprøve med Megan (Engelsk springer spaniel) 23. juni 2007, det er til dato blevet til 582 officielle prøver med Megan (den anden engelske springer spaniel som blev DKRLCH), Lille Bjørn (den første Norwich terrier som blev DKRLCH), Max og nu også Otto (border terrier, går i øvet klasse). 

Jeg har været rallydommer siden 21. juni 2013 og er dermed den danske aktive dommer med næsthøjest anciennitet, slået af Helle Gadeberg med 2 måneder og 1 dag 😉 Jeg har været nordisk rallydommer siden 2019 og dømt bl.a. NM 2019 og NM 2021. 

Jeg er formand for DKK’s rallyudvalg, sekretær i NKU’s rallyudvalg (nordisk rally) og sekretær i FCI’s rallyudvalg (international rally). 

Jeg brænder for rally og ønsker en sport som tilgodeser alle: bredden og eliten. Alle skal synes det er sjovt at træne og konkurrere i rally, have lyst til at gå til prøver og blive ved med, på et niveau som passer den enkelte. 

Hvad er det fascinerende ved rally? Det kunne jeg skrive vidt og bredt om. Men her er den korte udgave. 

Rally er meget nemt at gå til, man skal kunne læse nogle skilte, og hunden skal kunne noget relativt enkel adfærd, så kan man få en RBM-titel. 

Når linen kommer af og der kommer flere øvelser til, stiger sværhedsgraden, og det bliver åbenbart (hvis det ikke allerede er blevet det i begynderklasse) at de gode resultater kræver at hund og fører arbejder tæt sammen. Det er en sværhedsgrad, at ikke to baner er ens, de forskellige øvelser kan komme i alle mulige kombinationer og på meget forskellige afstande. Det kræver træning, præcision i signalafgivelse og tæt kontakt mellem hund og fører at få det hele til at gå op i højere enhed. 

Det er en sport for livet, man bliver aldrig færdig med rally. 

I de sidste år har jeg udviklet mig dramatisk som fører, takket være en masse dygtige trænere og fire fantastiske hunde, som har tilgivet mig de mest forunderlige ting, jeg har gjort på og udenfor banen. Udviklingen er primært sket inde i mit hoved, og har været en erkendelse af den afgørende forskel mellem at performe godt og at performe ekstraordinært er mental. Det kunne jeg holde foredrag om, men her er det bare en bemærkning 😊 Interesserede kan læse mere i min blog, hvor jeg i over 14 år har skrevet om mine hunde og hundetræning. 

Jeg glæder mig meget til på lørdag og til sammen med resten af landsholdet at gennemføre et spændende forløb frem mod NM 2022, som gerne skulle blive det største Max og jeg har oplevet sammen.

Ingen kommentarer: