tirsdag den 13. september 2022

Rally med forstyrrelser

Weekenden har igen igen igen stået i rallyens tegn. 

Lørdag havde Sydkystens Hundeskole kvalifikationsprøve til Årets Hund ved Solrød Idrætscenter, og det areal var jeg meget tilfreds med: passende størrelse, adgang til toiletter og tæt på parkering, det vil vi gerne bruge en anden gang. 

Som man kan se på videoerne, er der også forstyrrelser. Der er mange der går forbi, fordi der er omklædningsfaciliteter i Idrætscentret og masser af træning og kampe lørdag formiddag/eftermiddag. Bl.a. spillede Solrød FC’s 1. kvindehold mod Kolding IF på stadion, og det kunne høres 😊 

Søndag gik turen til Helsingborg Brukshundklubb, hvor der var distriktsmesterskab og det kunne ses på tilmeldingerne, to gange mästerklass med 50 tilmeldte i hver. En perfekt anledning til at træne stor konkurrence i et andet land, masser af uvante forhold og kun Max og mig. 

Nedenfor videoer af weekendens banegennemgange, og korte plusser og læringspunkter pr. prøve.

Max championklasse 10. september ved Solrød Idrætscenter, dommer Stine Smith, video Gitte Freytag

   

Plus: God start (ro på fører), generelt god støtte af Max, som tydeligt ikke var helt glad ved arealet, god håndtering af fejl, fuldt fokus på Max. 

Læring: Stå-kommando tydeligere, træne på arealet, mens der sker noget (er planlagt). 

Otto øvet klasse 10. september ved Solrød Idrætscenter, dommer Stine Smith, video Karina Al-Saffar

   

Plus: Generelt god støtte af Otto, som også synes det var et svært sted, Otto var generelt med, jeg holdt fuldt fokus på Otto, han hoppede ikke ret meget. 

Læring: Jeg fik ikke rost nok verbalt, når der var kontakt, som der var det meste af tiden. Også træning på det areal. 

Max mästarklass 11. september i Helsingborg Brukshundklubb, dommer Anna Karin Dahlstedt, video Ida Lindgren

   

Plus: Jeg havde en fed følelse på hele denne bane, Max var på hele tiden, en anelse dæmpet, men det blev håndteret. Jeg kunne mærke jeg havde givet mig fuldt ud, fantastisk bane. Vi legede meget bagefter, jeg havde den perfekte følelse, vi kan ikke gøre det bedre. 

Læring: Jeg skal arbejde med dæk under gang, det er tydeligt at jeg ikke stoler på at Max dækker og bliver liggende. Jeg skal rose mere. 

Max mästarklass 11. september i Helsingborg Brukshundklubb, dommer Carina Eliasson Thulin, video Ida Lindgren

   

Plus: Jeg havde en også en fed følelse på næsten hele denne bane, Max var på hele tiden, stadig en anelse dæmpet, men ikke så meget som på første bane. En superdejlig banegennemgang. 

Læring: Jeg skal arbejde med sit-stå! Jeg skal rose mere. ”næsten hele banen” skrev jeg under plus, som man kan se, gik jeg fejl bane. Jeg var så fokuseret på at holde kontakt med Max gennem fristende 8-tal (skilt 2 og 4), at jeg i den sidste udgang gik for langt, kom rundt om skilt 20, opdagede det straks, og fortsatte. Der gik lidt før jeg tænkte, at det var da til diskvalifikation, parkerede det straks mentalt og vi gik en superflot bane i øvrigt. 

Jeg er supertilfreds med alle fire prøver, det var fire fine prøver, med godt fokus fra Otto og ikke mindst Max. Søndag fik jeg tunet nogle ting før vi skulle på banen og mellem de to baner, noget som jeg først blev klar, fordi det var så store klasser og der var masser af tid til at reflektere og gøre nogle ting anderledes. 

PS. Nogle vil spørge til point, så her er de: Max lørdag 90 point, 4. v. Otto 77 point 6.v. Max søndag 89 point og 87 point (fejl bane kostede 3 point), der skal 90 point til et certifikat.

Ingen kommentarer: